Karabük Valisi Fuat Gürel İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda denetimlerine devam ediyor. Karabük Valisi Fuat Gürel İçişleri Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda beraberindeki heyetle birlikte Ankara Caddesi’nde bulunan esnaf ve vatandaşları denetledi. Denetleme sırasında maske mesafe hijyen hatırlatması yapan Gürel ardından açıklamalarda bulundu. Korona virüsle mücadelemiz devam ederken toplumsal sağlığını ciddiye almayan kişi yada kurumların fazlalığı da dikkat çekiyor. Özellikle toplu taşıma araçlarında ve kalabalık ortamlarda kural uymayan vatandaşlar denetim ekipleri tarafından uyarılıp çeşitli yaptırımlar uygulanıyor. Buna rağmen hala vurdumduymaz insanların toplumda kurallarına uymaması şaşırtıyor.

“2 Milyon 400 Bin TL Para Cezası Kesildi”

Karabük Valisi Fuat Gürel haziran ayından itibaren 35 bin 674 denetim yapıldığını ifade ederek birçok işletmenin denetlendiğini vurguladı. Denetimlerin devam edeceğini ifade eden Gürel, “Bu genel denetimler sonrası da denetimlerimiz devam edecektir. Bu denetimler esnasında bir kısım kural uymayan vatandaşlarımız, maske, sosyal mesafe uyulmaması, esnaflarımızın açıklanan kural uyulmaması ile alakalı sorunlar yaşandığında bun cezalar kesilmekte. Emniyet ve jandarma bölgesinde şu ana kadar bin 300 şahsa ve işletmeye 2 milyon 400 bine yakın rakamsal o k da ceza kesildi. Bundan sonra da bunlar devam edecek. Buradaki maksadımız vatandaşımıza ceza kesmek değil kural uymasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

“Ekonomiyi Etkileyecek Kısıtlamalar Getirmemeye Çalışıyoruz”

Korona virüsle salgınının patlamasıyla birlikte ekonomik çalkantılar yaşanmış bir çok işletme iflas bayrağını çekerek kepenk kapatmıştı. Özellikle sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı dönemler de işsizlik oranlarının artmasıyla birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomik problemler kendini gösterdi. Vakaların arttığı günlerde yeni kısıtlamaların gündemde olmadığını ifade eden Karabük Valisi Fuat Gürel, ““Bütün bu yasaklama kısıtlamaları yaparken Türkiye'yi takip ediyoruz. Kendi başımıza, diğer illere etkileyen ekonomiyi etkileyecek yada tedarik zincirlerinin etkileyecek kısıtlamalar getirmemeye çalışıyoruz. Karabük'teki vaka sayımız Türkiye ortalamasının altındadır” diye konuştu. Gürel, pozitif veya temaslı olduğu halde karantinadan kaçan 4 kişiye hem 3 bin 500’er TL ceza kesildiğini hem de izolasyon süreçlerini tamamlamak için yurda getirildiğini açıkladı. Gürel, son günlerde korona virüsün bulaşma nedeninin ev ortamlarının, dost ve arkadaş ortamlarının olduğunu kaydederek, vatandaşların kalabalık ortamlardan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.