GÜNCEL

2026 Kastamonu'da iftar çadırı nerede kurulacak?

Kastamonu’da Ramazan ayı hazırlıkları başlarken, iftar çadırlarının kurulacağı noktalar da netleşmeye başladı.

Abone Ol

Kastamonu’da Ramazan ayı hazırlıkları başlarken, iftar çadırlarının kurulacağı noktalar da netleşmeye başladı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, Taşköprü ilçesinde her yıl geleneksel olarak kurulan iftar çadırı 2026 yılında da ilçe halkını aynı sofrada buluşturacak.

Taşköprü’de iftar çadırı kapalı alanda kurulacak

Taşköprü’de Ramazan boyunca hizmet verecek iftar organizasyonu, hava şartları nedeniyle bu yıl da kapalı alanda gerçekleştirilecek. Taşköprü Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, iftar programlarının Harmancık Mahallesi Muzafferettin Gazi Caddesi’nde bulunan bir dükkânda düzenleneceği açıklandı.

Geçtiğimiz yıl da aynı noktada gerçekleştirilen organizasyon, vatandaşlardan yoğun ilgi görmüştü.

Günlük 300’den fazla kişiye iftar

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, Ramazan ayı boyunca her gün 300’den fazla kişiye sıcak iftar yemeği ikram edilmesi planlanıyor. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla kurulacak sofralar, ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere tüm ilçe halkına açık olacak.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hava şartları nedeniyle iftar programımızı kapalı alanda gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı boyunca her gün 300 vatandaşımıza iftar yemeği vereceğiz. Paylaşmanın ve kardeşliğin ayı olan ramazanın ilçemize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum.”

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }