Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Safran Fotoğraf Yarışmasının değerlendirme süreci tamamlandı. Her yıl birbirinden güzel eserlerin beğeniye sunulduğu yarışmada bu yıl 1108 eser yarıştı. Bu sene 21.’cisi düzenlenen Safranbolu Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü de destek oluyor. Festival kapsamında düzenlenen Altın Safran Fotoğraf yarışmasının değerlendirme süreci tamamlanırken yarışma da 7 eser ödüle layık görüldü.

1108 Fotoğraf Değerlendirmeye Alındı

TFSF ( Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu) ile paydaş düzenlenen yarışmaya, yerli ve yabancı katılımcıların yer aldığı 1108 fotoğraf değerlendirmeye alındı. İkinci tura kalan fotoğraflardan 63’ü üçüncü turda yarışırken finalde oybirliği ile saptanan 8 eser arasında ilk üç belirlendi. Mansiyon Ve Özel Ödüller Dâhil 7 Eser Ödüle Değer Görüldü “Kültürel Miras ve Korumacılık” ana temasıyla 25-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında hayata geçirilen fotoğraf yarışmasında Mustafa Cebecioğlu’nun “Serender” isimli eseri birinci oldu, Nuri Çoban’ın “Sini Bezi” ikinci, Mehmet Arslan’ınAtlı Akrobasi” adlı eseri üçüncü oldu. Safranbolu Özel Ödülü’nü de Karabüklü fotoğrafçı Ali Baykala’nın Bir Kış Masalı” adlı eseri aldı.

Mansiyon Ödülünü Kazananlar İse Murat Bakmaz, Barış Topdemir, Cemal Sepici Oldu

Jüri’nin değerlendirmesiyle belirlenen yirmi bir fotoğraf festival kapsamında 26 Eylül Cumartesi günü Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Safranbolu Belediyesi’nin organize ettiği yarışmanın seçici kurulunda Jüri Başkanı Fotoğrafçı, Denizci ve Yazar Hakan Öge ile Fotoğraf Sanatçısı Hüseyin Karataş, Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Sevinçli, Fotoğraf Sanatçısı Cemil Belder ve Fotoğraf Sanatı Yazarı Serdar Darendeliler yer aldı. Festival Organizasyon Komitesi ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse “Kültürel Miras ve Korumacılık” ana teması ile gerçekleştirdiğimiz festival, yalnızca şehrimizin tanıtımı için değil, özel bir şehrin kendini ifade biçimi olup birçok sanatçının desteklenmesi için de önemlidir. Safranbolu tüm dünyadan pek çok fotoğrafçının kadrajına girmiş, dünya mirası bir kent. Bizler bu kültür mirasının korunması ve insan aktarılması için Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ni zorlu Covid-19 salgını günlerinde, katılımcılar ve halkımız için titizlikle önlem a k ara vermeden sürdürüyoruz.” dedi.

Fotoğrafçılar İçin İlham Kaynağı

Değerlendirme sürecinin ardından basına konuşan Fotoğraf Yarışması Jüri Başkanı Hakan Öge ise “Birbirinden başarılı bini aşkın fotoğrafı inceledik ve bizim için en iyisini bulmak oldukça zor oldu. Her yarışmacı çok başarılıydı. Hepsini tebrik ediyorum. Ayrıca Festival komite başkanı olmak üzere Festival sekretaryasına, fotoğrafçı ilham veren böyle bir organizasyona imza attıkları için çok teşekkür ediyorum” dedi. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen yarışmaların kazananları ödüllerini 26 Eylül Cumartesi günü Ödül töreninde alacaklar.