Sivilleri hedef a k hukuksuz bir şekilde Azerbaycan şehirlerini hedef alan Ermenistan’a tepkiler çığ gibi büyüyor. Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti olan Gence’ye ve Mingeçevir Kentine  gece saatlerinde yaptığı saldırıda bir çok sivil hayatını kaybetti. Yaralılarında olduğu saldırıda birçok ev ve iş yeri zarar gördü. Öte yandan yapılan saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüm ülke de olduğu gibi ilimiz protokolü de yapılan saldırıya sessiz kalmadı.

Karabük Valisi Fuat Gürel sosyal medyadan yaptığı açıklamada;

“Terörist kalleş Ermenistan Devleti yine kendisine yakışanı yaptı. Gence’de savunmasız sivilleri vurdu. Yaşlılar, çocuklar ve kadınlar şehit oldu. Ne yaparlarsa yapsınlar artık Karabağ ve işgal altındaki diğer topraklarımızı alacağız. Ermenistan’ı lanetliyorum. Dualarımız Azerbaycanlı kardeşlerimizle.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş ise,

“Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlenen füzeli saldırıda yaşamını kaybeden soydaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı da acil şifa diliyorum. Savaş suçu işleyerek alçakça sivilleri hedef alan Ermenistanı lanetliyorum. Bu insanlık suçu asla cezasız kalmayacak.. Azerbaycan Ordusu adım adım Karabağı işgalden kurtarmaya yaklaşıyor. Türkiye haklı mücadelesinde Azerbaycan’ın yanındadır..” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal sosyal medya da yaptığı açıklamada;

Savaşın bile bir ahlâkı vardır. Sivilleri hedef almak alçaklıktır. Ermenistan, #Gence ve #Mingeçevir şehirlerinde sivillere saldırarak, apaçık bir insanlık ve savaş suçu işlemiştir. Can ve kardeş Azerbaycan ile iki devlet tek milletiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.” Şeklinde konuştu.  

CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ise kınama mesajında,

“Ermenistan tarafından düzenlenen ve sivil vatandaşları hedef alan hain saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı acil şifalar diliyorum”. şeklinde açıklamalarda bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yayınladığı videolu mesajda;

Azerbaycan’ın farklı şehirlerinde sivilleri de hedef a k yaptığı saldırılarla hem savaş hem de insanlık suçu işleyen Ermenistan’nı şiddetle kınıyorum. Azerbaycan Halkına başsağlığı diliyor haklı davalarında her zaman her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi. Karabük Derin Haber ailesi o k insanlık suçu işleyen Ermenistan’ı lanetliyor Gence de hayatlarını kaydeden kardeşlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hukuksuz yapılan saldırı da yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Karabağ Azerbaycan’ındır!     " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">