Haberde insan

5 Bin 600 Metrelik Pist Bayramda Kayak Severleri Bekliyor

Batı Karadeniz’in 5 bin 600 metre uzunluğundaki en uzun pistine sahip Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi, Ramazan Bayramı tatilinde kayak tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Abone Ol

Kastamonu-Çankırı sınırında yer alan ve Batı Karadeniz’in 2 bin 587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi ile en yüksek noktalarından biri olan Ilgaz Dağı, Türkiye’nin önde gelen kayak ve kış turizmi merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Kastamonu il merkezine 40, Ankara’ya 200, İstanbul’a ise 450 kilometre uzaklıkta bulunan Ilgaz Dağı, Ramazan Bayramı boyunca kayak severleri ağırlayacak. Kastamonu ve Çankırı’nın yanı sıra Samsun, Sinop, Bartın, Amasya, İstanbul, Ankara ve Karabük başta olmak üzere pek çok ilden yoğun ziyaretçi çeken Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi, dağın eşsiz manzarası eşliğinde kayak ve snowboard imkânı sunuyor. Ayrıca merkezde kızak kayma, ATV turları ve yürüyüş gibi aktiviteler de gerçekleştirilebiliyor.

"Kesintisiz bir şekilde Mart sonuna kadar kayak devam edecek"

Kastamonu Valiliği İl Özel İdaresi Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletme Müdürü Hakkı Kaya, "24 Aralık 2025 tarihinde başlayan sezonumuz kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Bizim, her yıl olduğu gibi bu yıl da bir sloganımız var; kayak martta daha güzel. Çünkü sis ve rüzgar engeli yok. Birinci ve ikinci etap pistlerimizle bir haftalık okulların ara tatilinde de dahil, bayram tatilinde de kesintisiz bir şekilde mart ayı sonuna kadar kayak devam edecek. Tüm kayak severleri Ilgaz Dağı’na bekliyoruz" dedi.

Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi’nde tesislerin olduğu konumun bin 800 rakımda olduğuna değinen Kaya, "Şu anda bulunduğumuz noktada bin 800 rakımdayız, 1 metre civarında kar var. İkinci etapta 2 bin 200 rakımda 2 metre civarında kar var. Birinci etap 2 bin 150 metre halat uzunluğu, 3 bin 600 metre pist uzunluğuna sahip. İkinci etapta bin 180 metre halat uzunluğu ve 2 bin metre pist uzunluğuyla Batı Karadeniz Bölgesi’nin 5 bin 600 metre ile en uzun pisti" ifadelerini kullandı.

Ankara’dan Ilgaz Dağı’na kayak yapmak için gelen Derya Demirel de, "Uzun zamandır Ilgaz Dağına geliyorum. Ilgaz Yurduntepe’yi çek seviyoruz. Mekanikleri ve pistleri harika, Mart ayında da özellikle burası çok güzel. Herkese burayı tavsiye ediyorum" dedi.

Kastamonu’da yaşayan Emrah Koyutürk ise, "Ilgaz Dağı'na fırsat buldukça gelmeye çalışıyorum. Haftada iki veya üç defa Ilgaz’a geliyorum. Kayak tatilleri gerçekten çok güzel oluyor Ilgaz. Ramazan Bayramı tatilinde Ilgaz’a gelmek isteyen arkadaşlara gerçekten burasını tavsiye ediyorum. Havada çok güzel, fırtına ya da siste yok. Gayet ailecek vakit geçirebileceğimiz çok güzel bir aktivite olacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Ilgaz Dağı’na kayak yapmaya gelen Veli Şahin de, "Ben, Türkiye’nin her yerinde kayak yaptım, 6-7 yıldır kayıyorum; Sarıkamış, Erzurum, Kayseri, Bolu.. Ilgaz Dağı, Ankara’ya yakınlığı nedeniyle 2.5 saat sürüyor ve gelip kayma duygumuzu çok iyi tatmin ediyoruz. Ilgaz’ı çok seviyoruz ve sürekli buraya gelmek istiyoruz. Kayak ihtiyacımız olduğu anda böyle bir hevesimiz geldiğinde hemen Ilgaz’a geliyoruz. Çok iyi bir yer, herkese tavsiye ediyorum" dedi.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }