Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat akademik iş birliği kapsamında yurt dışı ziyaretlerine devam ediyor. 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat akademik iş birliği görüşmeleri kapsamında Azerbaycan’a gitti. Rektör Prof. Dr. Refik Polat ziyaretin ilk gününde Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi (ADSNU) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı ile bir araya geldi.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve ADSNU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı görüşmelerin ikinci gününde akademik konularda önemli iş birliklerini içeren protokole imza attı. ADSNU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı KBÜ ile yapılan iş birliğinin üniversitelerinde yeni ufuklar açacağını ifade etti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Refik Polat program kapsamında Azerbaycan Millî Eğitim Bakanlığı, Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği, Azerbaycan Milletvekilleri ile ikili görüşmelerde bulundu.

Rektör Polat’ın Azerbaycan’a gerçekleştirdiği ziyaretin ilk gününde Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı ile bir araya geldi. Buradaki görüşmede yapılabilecek akademik iş birlikleri, öğrenci değişimi ve personel değişimi hareketlilikleri konular ele alındı. Programın devamında Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı üniversitenin öğretimi, laboratuvarları hakkında Polat’a bilgilendirmelerde bulundu. Program üniversitenin Lazer Merkezi, Mineraloji Müzesi ve laboratuvarları gezilmesi şeklinde devam etti.

Azerbaycan ziyaretinin ikinci gününde ADSNU Senato Toplantı odasında akademik iş birliği anlaşması imzalandı. Protokol imza törenin öncesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat sunum yaparak senatoyu KBÜ hakkında bilgilendirdi. Polat, Karabük Üniversitesinin dünya çapında birçok üniversiteyle anlaşması olduğunu ifade ederek almış olduğu başarıları aktardı. ADSNU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, böyle bir yükseköğretim kurumuyla iş birliğinin her iki üniversiteye, özellikle ADNSU’ya yeni ufuklar açacağını söyledi. İmza törenin ardından taraflar günün anısına birbirine hediyelerini takdim etti.

Programın ardından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve ADSNU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı beraberindeki heyet Azerbaycan Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Firudin Gurbanov, Türkiye – Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyeleri Milletvekilleri Azay Kuliyev, Malahat İbrahimgizi, Milletvekili Nasib Mahamaliyev ile görüşmelerde bulundu. ADSNU Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı burada milletvekillerine nitelikli mühendislerin yetiştirilmesinden ve kardeş ülkenin bu konudaki tecrübesinin öneminden bahsetti.

Karabük Üniversitesi ile iş birliğinin, çift diploma programlarının başlatılmasının, akademisyen ve öğrenci değişiminin gelecekte olumlu sonuçlar vereceğine olan inancını dile getirdi. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, ADNSU da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, yeni iş birliğinin yeni fırsatlar açacağını söyledi. Milletvekilleri Malahat İbrahimgizi ve Nasib Mahamaliyev, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki tarihi bağ değinerek, iki ülke arasındaki yakın iş birliğinin önemine vurguladı. Milletvekilleri, ADNSU ve KBÜ’nün her zaman yüksek nitelikli personele ihtiyaç duyacağını belirterek, her iki üniversiteye de başarılar diledi. KBÜ Rektör Prof. Dr. Refik Polat başkanlığındaki heyet bakanlık yetkilileri ile ikili görüşmelerde bulundu ve günün anısına hediye takdimi ile program tamamlandı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ziyaretlerin devamında Bakü Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Prof. Dr. Cahit Bağcı ile görüştü. Polat burada KBÜ hakkında bilgiler verdi ve Büyükelçi Bağcı’yı yapılan akademik iş birlikleri konusunda bilgilendirdi.

Ziyaretlerin sonrasında, Azerbaycan’da yayın yapan bir televizyon kanalında programa katılan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi hakkında bilgiler sunarak, üniversitenin ulus rasılaşma başarısı ve akademik çalışmaları hakkında paylaşımlarda bulundu.

Azerbaycan seyahatinde Rektör Prof. Dr. Polat’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İzzet Açar ve Ulus rası İlişikler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan eşlik etti.

Resmi temasların ardından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki heyet Azerbaycan’dan ayrılmadan önce 20 Ocak Şehitleri’nin yer aldığı Bakü Şehitler Hiyabanı’nda dua ederek Şehitliğe karanfil bıraktı.