Karabük Valisi Fuat Gürel kurum denetimleri kapsamında Karabük Gümrük Müdürlüğü’nü ziyaret ederek İl Müdür Vekili Mustafa Yüzkat’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte Karabük Gümrük Müdürlüğünü ziyaret etti. Vali Gürel İl Müdür Vekili Mustafa Yüzkat’dan 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yüzkat Vali Gürel’e yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Karabük Gümrük Müdürlüğü ile ilgili bilgilere yer verildi.

“Karabük Gümrük Müdürlüğü’nde İthalat İhracattan Daha Fazla”

İl Müdür Vekili Yüzkat ilimizde faaliyet gösteren birçok işletme gümrük işlemlerini limanların olduğu gümrüklerde yaptığını ifade ederek ilimizin yapmış olduğu ithalat ve ihracat rakamlarını bilemediklerini vurguladı. Yüzkat, ancak Karabük Gümrük Müdürlüğünden yapılan gümrük İşlemleri o k 2020 yılında ithalatın 34 Milyon 660 Bin 481 $, ihracatın 18 Milyon 516 Bin 404 $ o k gerçekleştiğini ifade etti. “Gürcistan’a Demir Yolu Rayı Satıyoruz” Mustafa Yüzkat sunumunda Karabük’te yapılan ithalat ve ihracat ile ilgili bilgiler de verdi. Yüzkat’ın sunumunda yer alan bilgilere göre; 2020 yılında en çok İtalya’dan kütük demirin, Almanya’dan tekstil ürünleri tedarik edildi. Bununla beraber Azerbaycan’dan fabrika aksamı, Hindistan’dan makine parçası ve İran’dan hammadde ithal edildi. Belçika’ya fabrika aksamı, İtalya’ya demir, Sırbistan’a tekstil, İran’a asansör kılavuz rayı, Gürcistan’a demir yolu rayı ihraç edildi. Gümrük işlemlerine bağlı o k 2020 yılında 23 Milyon 126 Bin 807 TL verginin gelir kaydedildi. Ayrıca 496 giriş beyannamesi 470 çıkış beyannamesi düzenlendi.

“89 Tır İhracat İşlemlerini Yaparak İlimizden Ayrıldı”

2020 yılı taşıma verisi o k ilimize 67 tır eşyanın ithalat için geldi. 89 tır eşyanın ise ihracat işlemleri yapı k ilimizden ayrıldı.  881 NCTS (Yeni Bilgisayarlı Transit Sistemi) geldiğini 551 giden NCTS olduğunu belirtti. Yüzkat müdürlüğün takip ettiği herhangi bir kaçakçılık olayının ve dosyasının bulunmadığını ifade etti. Müdür Vekili Yüzkat, Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından el konulan kaçakçılık olayları ile ilgili 253 dava dosyasının bulunduğunu, gümrüklenmiş değerinin 798 Bin 348 TL olduğunu söyledi. Verdiği bilgiler için Karabük Gümrük Müdür Vekili Mustafa Yüzkat’a teşekkür eden Vali Fuat Gürel kurum personeline çalışmalarında başarılar diledi.