Karabük'te FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında duruşma devam ediliyor.

Karabük Adliyesi'ndeki bugünkü duruşmada Karabük Üniversitesinde görev yapmış, aralarında FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün kardeşi Ahmet Öksüz'ün de bulunduğu 16 şüpheli hakkında açılan davanın ikinci duruşması tamamlandı.

Hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün kardeşi sanık Ahmet Öksüz, savunmasında, bir önceki duruşmada söylediklerini tekrarladı.

Çocuklarının mağdur olduğunu, eşinin ve kendisinin sağlığının bozulduğunu anlatan Öksüz, bakıma muhtaç annesi ve babası olduğunu ve destek olabilecek hiç  kimsenin bulunmadığını söyledi.

 "Hansa" kod adıyla Bylock kullandığı tespit edilen  eşi etkin pişmanlıktan yararlanmış 

Mahkeme Heyeti Başkanı, "Havva Emel Öksüz kimdir?" sorusuna Öksüz, "eşim" diye yanıt verdi. Başkanın "Eşinizin bu yapı içinde herhangi bir konumu var mı?" diye sormasında da Öksüz, "Hayır eminim" cevabını verdi. 

Bunun üzerine mahkeme başkanı, daha önce FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınan eşi Havva Emel Öksüz'ün ifadesinden, "'ByLock' isimli programı yüklenmesi işini Fatih Koleji'nin düzenlediği çaylardan tanıdığım ve daha sonra detaylı kendisinden bahsedeceğim Ayşe isminde bir bayan telefonla görüşmelerimizin sakıncalı olduğundan bir program üzerinden konuşmamızın daha iyi olacağını söyleyerek telefonumu istedi, bir program yükledi. O anda ne şekilde yüklediğini hatırlamıyorum. Programı kuran kişinin program üzerindeki ismini 'Meryem' o k hatırlıyorum. Benim adım ise yanlış hatırlamıyorsam 'Hansa' kod adıyla kayıtlıydı. Bu görüşmelerimizi 'ByLock' üzerinden birebir yapıyorduk. Başka hiç kimse olmuyordu. Bu görüşmeleri bire bir yapıyorduk, başka kimseyle 'ByLock' üzerinden görüşmedik." dediğini Öksüz'e okudu ve ardından "bununla ilgili varmı bir bilginiz var mı? diye sordu.

EŞİNİN BYLOCK KULLANDIĞINDAN HABERİ YOKMUŞ

Ahmet Öksüz ise bunun üzerine, "Bahsettiği kişileri ben bilmiyorum, tanımıyorum. Bu yapıdan bana hiç bahsetmedi. 'ByLock' kullanmasından bahsetmedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı,  "eşiniz nerede şu an, örgütün haberleşme programı 'ByLock'u kullanmasına rağmen neden dışarıda var mı bilginiz?" şeklinde sorusuna Öksüz'ün herhangi bir bilgisi olmadığını belirtmesi üzerine başkan, "etkin pişmanlıktan faydalanmak istemiş, bildiklerini anlatmış savcılık takdiriyle de serbest kalmış." dedi.

Bunu bilmediğini tekrarlayan Öksüz, "Avukatlar aracılığıyla yalınızca ByLock kullandığını öğrendim." ifadesini kulandı.