Afrika Uluslar Kupası Karabük Üniversitesi'nde eğitim alan Afrikalı öğrenciler tarafından coşkuyla takip edildi. Senegal ve Mısır arasında gerçekleşen final mücadelesini 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda izleyen Senegalli ve Mısırlı öğrenciler renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Dostluk ve kardeşliğin yaşandığı etkinlikte Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat öğrencilerini yalnız bırakmadı.

Senegal ile Mısır’ın karşı karşıya geldiği ve penaltı atışları sonucu Senegal’in futbol tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası şampiyonu olduğu ”Afrika Uluslar Kupası” finali Karabük Üniversitesi’nde büyük bir coşkuyla karşılandı. Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda canlı yayımlanan maçı Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Senegalli ve Mısırlı öğrencilerle birlikte coşkuyla izledi.

Afrika Futbol Federasyonu (CAF) tarafından düzenlenen 2021 Afrika Uluslar Kupası finalinde Senegal ve Mısır karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle oynanamayan turnuva bu yıl Kamerun ev sahipliğinde düzenlendi.

Afrika Uluslar Kupası Karabük Üniversitesi’nde, Senegal ve Mısır’ın final mücadelesi büyük bir heyecanla takip edildi. Üniversitenin 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda pandemi sonrasında futbola yönelik ilk etkinlikte canlı o k yayımlanan maçı Karabük Üniversitesi Rektörü, Senegalli ve Mısırlı öğrencilerle birlikte izledi. Senegal’den belgesel çekimi için gelen Senegal devlet kanalı RTS’nin çekim ekibi ile Dakar Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri de final heyecanına ortak oldu.

Salonu dolduran öğrenciler maç önünde şarkılarla ve tezahüratlarla ülkelerinin takımlarına destek verdiler. Büyük bir heyecana sahne olan final maçında Senegal penaltı atışları sonucunda Mısır’ı yenerek futbol tarihinde ilk kez Afrika Uluslar Kupası şampiyonu oldu.

Senegalli Öğrenciler Gözyaşlarına Hakim Olamadı

Maçın tamamlanmasıyla Karabük Üniversitesinin Senegalli öğrencileri büyük bir mutluluk yaşadı. Öğrencilerin kimisi danslar ve şarkılar eşliğinde eğlenirken, bazıları ise mutluluktan göz yaşlarına hâkim olamadı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, maçın ardından öğrencileri tebrik ederek” Çok keyifli bir akşamdı. Kardeşlik kazandı” diyerek günün anısına iki ülkenin öğrencileriyle fotoğraf çektirdi.

Karabük Üniversitesi, Türkiye’de en fazla ulus rası öğrenciye sahip ilk 3 üniversiteden biri konumunda bulunuyor. Karabük Üniversitesinin ulus rası öğrencisi sayısı 12 bine yaklaştı ve bunlardan 4 binini Afrikalı öğrenciler oluşturuyor.  

" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">