AK Parti Eflani istifa rüzgarı ile savruldu.  Eflani İlçe Teşkilatı’nda toplu istifalar olduğu öğrenildi. AK Parti Karabük İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Eflani İlçe Başkanı Ersin Cebeci’nin istifa ettiği duyurulmuştu, fakat ilçe teşkilatı ve Belediye meclis üyeleri o k toplu istifaların olduğu öğrenildi. AK Parti Eflani İlçe Başkanı M. Ersin Cebeci’nin istifasının detayları ortaya çıktı. Ersin Cebeci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşlardan gelen taleplerin yerine getirilmemesi ve Eflanili gençlerin haklarını savunulmaması gerekçesi ile görevden ayrıldığını açıkladı. Cebeci yaptığı açıklamada Eflani İlçe teşkilatı o k istifa ettiklerini ve yeni gelen yönetimin daha iyi çalışacağını umduklarını ifade ederek AK Parti üyeliğinin devam ettiğini vurguladı. AK Parti Eflani İlçe Başkanı Ersin Cebeci istifasının ardından suskunluğunu bozdu. Cebeci sosyal medya hesabından Eflani’de 17 kişinin AK Parti’deki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ersin Cebeci Karabük Derin Haber’e yaptığı açıklamada ise bir il genel meclisi üyesi, 5 belediye meclis üyesi ve ilçe kadın kolları başkanı olmak üzere Eflani İlçe Teşkilatı’ndan toplu istifaların olduğunu açıkladı.

“Hiç Olmazsa Onların Talepleri Belki Dikkate Alınır”

İstifa etme nedenini de açıklayan Ersin Cebeci; “Derdimizi anlattık. Bunun için istifa olur mu dediler. Bende dedim ki 2 bin nüfuslu ilçedeyim. Ben kime anlatayım. Sonuçta teşkilatın başında o k benden bunun hesabını sorarlar. Ben hemşerilerime sahip olamadıktan sonra, haklarını koruyamadıktan sonra burada durmanın bir anlamı yok. Belki bizden sonraki arkadaşlar daha faydalı olur. Hiç olmazsa onların belki talepleri dikkate alınır.” İfadelerini kullandı.

“Ben Sadece Gençlerimizin Arkasında Durdum”

Ersin Cebeci Karabük Derin Haber’e yaptığı açıklamasının devamında Eflanili gençlerin arkasında durduğunu ifade ederek; “Sadece benim açımdan ben teşkilatın başı o k hemşerilerimin hakkını savunamadığımı düşünerek durumu anlattım. Ben sadece hemşerilerimin arkasında durdum, gençlerimizin arkasında durdum.” Şeklinde konuştu.

“Olmaz Diye Bir Şey Yok”

Orman Müdürlüğü’ne personel alımı ile ilgili açıklanan listenin ardından rahatsızlığını dile getirdiğini ifade eden Ersin Cebeci Eflanili gençlere haksızlık yapıldığını iddia etti. Ersin Cebeci; “Başka yerlerde yapılıyor örnekleri. İl başkanımızın açıklandı bu liste, bitti gitti olmaz, diyor. Yani bu teşkilat YSK’ya gitmiş milletvekili listesini değiştirmiş. Olmaz diye bir şey yok. Bu ilk listeler açıklandığında tüm ilçelere kaç kişi alınacak, Türkiye geneli Ovacık İlçesi listede yoktu. 3 kişilik liste kontenjan oraya açıldı. Ora yapılabiliyor. Pınarbaşı bizim komşumuz. Buralarda örnekleri var. Müdahale etmişler. Bastırmışlar. İstediklerini yaptırmışlar. Bizde yaptıralım diyoruz. Bizi sıkıntıya sokmayın, diye söyledik ama bir sonuç alamadık. Sonuç alamayınca hiç olmazsa biz 2 bin nüfuslu küçük bir ilçedeyiz. Sokağa çıktığımız zaman gençlerimizin karşısında kafamızı eğmeyelim düşüncesiyle biz istifa ettik. “ dedi. AK Parti Eflani istifa sürecinin ardından Ersin Cebesi ayrıca sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Ersin Cebeci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi; “2007 yılında ilçe yönetim kurulu üyesi o k başlayıp, 2013 yılında ilçe başkanlığı görevinin tarafıma verilmesiyle hizmet etmeye başladığım AK PARTİ’deki görevimden ayrılıyorum. Bu süre içerisinde çalıştığım bütün milletvekillerimizden, Valilerimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanımızdan, İl ve ilçe başkanlarımızdan, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimizden, tüm teşkilat mensuplarımızdan, diğer siyasi parti temsilcilerimden, resmî kurum müdürlerimiz ve çalışanlarımızdan, muhtarlarımızdan, en önemlisi de EFLANİ halkından helallik talep ediyorum.

“Biz Ne İstediysek Eflani Halkı ve Gençleri İçin İstedik”

Biz ne istediysek “EFLANİ için, EFLANİ halkı ve gençleri için istedik” bir buçuk aydan fazla da mücadele ettik ama olmadı. Yapılabilirliğine inandığım ve örnekleri olan uygulamaların söz konusu EFLANİ ve EFLANİ gençleri olunca OLMAMASINA üzüldük ve konunun en başından itibaren her detayından EFLANİ teşkilatımızı bilgilendirip il teşkilatımız ve milletvekillerimiz ile çözüme kavuşturmak için görüşmeler yaptık ancak sonuç alamadık ve süreç bu şekilde neticelendi.

“Davaya Hizmete Devam Edeceğiz”

Her ne kadar süreç böyle neticelense de bu kutlu davaya hizmete ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden gitmeye devam edeceğiz. Bizim derdimiz ve mücadelemiz sadece ve sadece “Eflani halkı ve gençleri” içindir. Görev yaptığımız süre içerisinde tüm muhtarlarımıza yardımcı olmaya çalıştık, diğer siyasi parti temsilcilerimizle seviyeli, saygılı bir şekilde çalıştık.

“Siyasetten Tek Kazancım Bir Sürü Güzel Dostluklar”

Görev yaptığım bu süre içerisinde üzdüğüm, kırdığım varsa affetsinler, üzdüysek de ilçemiz adına olan isteklerimizdendir. Bu süreçte destek olan tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma, arayıp iyi dileklerini ileten dostlarıma, partimizin tüm yazışmalarında yardımcı olan arkadaşlarıma, Eflani’li hemşerimizin her oyuna sahip çıkan sandık başkanlarıma ve seçim kurulu görevlisi arkadaşlarıma ve her seçimde yüzümüzü AK eden Eflani’li hemşerilerime teşekkür ediyorum. Son söz; Siyasetten tek kazancım bir sürü çok güzel dostlar, dostluklar edindim bu da bana yeter,  işin özünde hoş bir SADÂ bırakmak değil mi şu gök kubbe altında bırakabildiysek ne mutlu bize…”