Erken seçim ülke gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Cumhur İttifakı seçimler 2023 te zamanında yapılacak derken, millet ittifakı ve diğer muhalifler en erken şekilde seçimlerin yapılmasını istiyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler 2023 te zamanında yapılacak dese de, kongre sürecini tamamlayan AK Parti son günlerde iyiden iyiye sahaya indi.

Karabük’te de bir yanda il ve ilçe teşkilatları bir yanda milletvekilleri adım adım başta esnaf olmak üzere kenti geziyor. Sanki yakın tarihte seçimler olacakmış gibi çalışıyor.

AK Parti Karabük'te son milletvekilliği seçimlerinde 3 milletvekilliğinden 2'sini kazanmış belediye seçimlerinde ise tam bir hezimet yaşayarak 7 Belediye’den sadece 2'sini kazanabilmişlerdi.

Tayyip Erdoğan’a gönül vermiş AK Parti tabanı ise şimdi hem 3 milletvekilliğinin ve sonrasında 7 Belediye Başkanlığının kazanılabilmesi için Karabük’te tam bir yenilenme olmasının şart olduğunu öne sürüyorlar.

Bu bağlamda sizce kim ya da kimler olmalı, hem Karabük hem AK Parti kimler ile eskisi gibi şaha kalkar sorusuna karşılık farklı isimler dile getiriyorlar.

İşte AK Parti tabanının yenilenme sürecinde dile getirdiği isimler;

Adem Çankaya : Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bürokrat o k görev yapmaktadır. Geçmiş yıllarda TBMM'de milletvekili danışmanlığı da yapmıştır.

Adnan Çelik: Milli Selamet kökeninden gelmedir. MGV'de üst düzey görevler yaptı. Cihannüma derneğinin Genel Başkan Yardımcılığını yapıyor. TÜRKSAT'da üst düzey yöneticidir.

Ali Keskinkılıç: MKE'de Genel Müdür Yardımcısı'dır. Ankara bürokrasisinde uzun yıllardır değişik bakanlıklarda üst düzey yöneticilik yaptı. Bir süre TBMM'de milletvekili danışmanlığı görevlerinde de bulundu.

Burak Ceylan: Yurt içi ve yurt dışı ticaret yapan iş insanıdır. Bir dönem AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları yönetiminde yer aldı. Karabük milletvekilliği ve Bakan Yardımcılığı yapmış, halen AK Parti'nin dış ilişkiler başkan yardımcılığı yapan Mehmet Ceylan’ın oğludur.

Cem Şahin: Ankara’da Avukatlık yapmaktadır. AK Parti MKYK Üyesidir. Karabük’ün ağabeyi, devlet adamı Mehmet Ali Şahin’in oğludur.

Emrah Baylan: İş insanıdır. AK Parti Karabük İl Başkan Yardımcısı'dır. Son dönemlerde demir çelik sektöründe ve ihracatta listelerin en üstlerini sıralayan Işık Çelik ve Işık Petrol gurubunun sahiplerindendir. Bir döneme damga vurmuş Pehlivan Baylan’ın iki oğlundan birisidir.

Fatma Fidan: Doçent Doktor akademik titri ile Ankara Şehir hastanesi başhekim yardımcısıdır. Milli Savunma Bakanı eski Müsteşarı ve eski Vali Ali Fidan’ın eşidir.

İ. Fatih Korkut: Halen Karabük’te serbest avukatlık yapmaktadır. Kuruluş dönemlerinde Ankara’da AK Parti A kadrosu ile yakın çalışmalar yapmıştır. Bir dönem Karabük’ten milletvekili aday adayı o k yer almıştır. Ancak uzun yıllardır aktif siyasetten uzak durmayı yeğlemiştir. Son dönemlerde İl Başkanlığı, Milletvekili ve Belediye Başkan adaylığı konusunda kamu ve AK Parti tabanından yoğun baskı gelmekle birlikte uzak durmaya devam etmiştir

İsmail Altınöz: AK Parti Karabük İl Başkanlığı görevini yürütüyor. Karabük’te serbest avukat.

Mehmet Mescier : İş insanıdır. , Ülkemiz ticaretinde en üst sıralarda yer alan Mescier gurubun sahiplerinderdir. Çalıştırdığı kişiler ile çok sayıda istihdam yaratmışlardır. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürütüyor. Geçmiş dönemde AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Muharrem Akkaya: Karabük’ün yetiştirdiği hukuk insanları arasında en üst düzey görev sahibi olanlarındandır. Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve Yargıtay üyesidir. Muharrem Akkaya, 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli'de savcılık yaptı.

Nurettin Yiğit: 2008-2015 yılları arasında İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesinde uzman hekim o k görev yaptı. 2015 yılında Doçent ünvanı aldı. 2016 yılında askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi nedeniyle Tabip Yarbay rütbesiyle Sağlık Bakanlığına geçti. 2017 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesinde öğretim üyesi o k göreve başladı. 30 Ağustos 2019 tarihinde Tabip Albay rütbesine terfi etti. 15 Şubat 2021 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göğüs Cerrahi Ana Bilim Dalında Profesörlük kadrosuna atandı. 01 Şubat 2018 tarihinden itibaren Başhekim o k görev yapmaktadır.

Askeriye’deki FETÖ yapılanması ile ilgili Cumhurbaşkanımızı bilgilendiren isimlerden olduğu ve sık sık kendisi ile görüştüğü belirtilmektedir.

Özgür Ulupınar: İş İnsanı ve üst düzey yöneticidir. Bir dönem basın hayatında yer almıştır.  Çok sayıda şirketin kamu ile ilişkilerini düzenleyen yönetim kurulu üyesidir. Cumhurbaşkanının ticari programlarının iş dünyası adına yer alan daimi isimlerdendir. Türk cumhuriyetleri ile mühendislik ilişkilerini düzenleyen sistemin yönetim kurulundadır.

Rıdvan Kahveci: Ankara bürokrasisinde yönetici konumda görev yapmaktadır. Halen BTK kurul üyesidir. Karabük eski milletvekili Osman Kahveci’nin oğludur.

Saime Öksüzoğlu: Ak Parti Karabük teşkilatının iki dönemdir kadın kolları başkanlığını yapmaktadır. Aynı zamanda Karabük Belediye Meclis üyesidir.

Salih Aydın: İş insanıdır. Başta eğitim olmak üzere son dönemde Karabük’te yaptığı üst üste yatırımlar ile dikkat çekmiştir. Salih Aydın Mesleki Koleji sahibi ve Karabük Aç Kolejinin kurucusudur.

Sevgi Yiğit: İstanbul Medipol Hastanesi'nde üst düzey yöneticidir. AK Parti MKYK’ya giren iki Karabüklü'den birisidir. Parti çalışmalarında son derece etkindir.

Uğur Sezer: Mülkiye Başmüfettişi ve İçişleri Bakanlığı Başdanışmanlarındandır. Kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Zafer Çubukçu: AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yapmıştır. Halen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanıdır. Erdoğan’a çok yakın çalışan birkaç isimden birisidir.

Karabük Derin Haber o k yaptığımız araştırmalar neticesinde Karabüklülerin öne çıkardığı bu isimleri alfabetik o k sıraladık.

Halen kamu kurumlarında çalışan isimler olmakla birlikte, sadece vatandaşın gönlünden geçen kişileri yansıtmaya çalıştık.

Kendilerinin de hoşgörüsüne sığınarak sütunlarımıza taşıdık.

Elbette öncelikle milletvekili adaylığı ve siyasete girme kendilerinin takdiri olacaktır.