Haberde insan

Alaplı’da Şehitler İçin 450 Hatim Duası

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen törenle, vatan için canlarını feda eden kahraman şehitler dualarla yad edildi.

Abone Ol

Alaplı Merkez Camii’nde düzenlenen törende, Alaplı İlçe Müftülüğü din görevlilerince okunan 450 Hatm-i Şerif, Cuma namazı öncesi şehitlerin ruhuna bağışlandı.

Programa Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Saat 12.30’da başlayan törende Kur’an-ı Kerim tilavetleri okundu, ilahiler seslendirildi ve Çanakkale ruhu yeniden yaşanarak şehitler için topluca dua edildi.

Programın en duygusal anlarından biri, haftalar öncesinden okunmaya başlanan 450 Hatm-i Şerif’in duası oldu. Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik’in yaptığı duaya, camiyi dolduran cemaat büyük bir manevi ortam içinde “amin” diyerek katıldı.

Programın sonunda vatandaşlar, şehitler anısına düzenlenen bu anlamlı etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade ederek, başta Alaplı Kaymakamlığı, İlçe Müftülüğü, din görevlileri ve organizasyona katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.

Program, Cuma namazından sonra tamamlandı.

{ "vars": { "account": "G-EPVZXX591W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }