Asgari ücret ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreti açıklamasının ardından tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de gündem konusu bir anda değişti. Siyasiler asgari ücretle ilgili son detayları incelerken birçok vatandaş sosyal medya hesabından asgari ücret ile ilgili paylaşımda bulundu.  Yaklaşık bir aydır devam eden asgari ücret görüşmeleri sonuçlandı. Yapılan görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en az asgari ücret maaşının 4 bin 250 lira olduğunu ve işverenlerden gelir ile damga vergisinin 2022 yılında kaldırılacağını açıkladı. Öte yandan asgari ücrete yapılan zammın ardından siyasilerin ve vatandaşların kamuoyunda tepkisi merak ediliyordu. "Asgari Ücretle İlgili İlk Açıklama Cumhur Ünal'dan Geldi" AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal yaptığı açıklamada; "
İşçi ve işveren sendikaları ile hükümetimizin temsilcileri arasında asgari ücret üzerine yapılan müzakereler sonuçlandı.
Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, asgari ücretin 4.250 TL o k belirlendiğini açıkladı. Milletimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerine yer verdi.
"Hiç Bir Vatandaşımız Enflasyon Karşısında Ezilmedi Ezilmeyecek"
AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ise yaptığı açıklamada; "İşçi ve işveren sendikaları ile hükümetimizin temsilcileri arasında asgari ücret üzerine yapılan müzakereler sonuçlandı. Milletimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun.
2022 Asgari ücret 4250 TL. %50’nin üzerinde bir artışla. 2022 yılından itibaren asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmayacak. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hiçbir vatandaşımız enflasyon karşısında ezilmedi ve bundan sonra da ezilmeyecek." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Asgari Ücretin 4250 TL Olması Çalışanları Reel Gelirinin Yine Azalması Anlamına Gelmektedir"

Memleket Partisi Karabük İl Başkanı Muharrem Uğur Ünsal Karabük Derin Haber'e yaptığı özel açıklamada yapılan zammın asgari ücretlinin reel gelirinin azalması anlamına geldiğini söyledi.
Memleket Partisi Karabük İl Başkanı Muharrem Uğur Ünsal ise yaptığı açıklamada; "Ülkemizin geçtiği ekonomik krizin içinde asgari ücretin 4250₺ olması çalışanlarımızın reel gelirinin yine azalması anlamına gelmektedir. Çok değil daha 2 ay önce mutfak masrafına 2000₺ harcayan bir vatandaş bugün 5000₺ harcamaktadır. Aracının deposunu 300₺ dolduran bir şoför bugün 550₺ye doldurabilmektedir. Bu örnekler çoğaltılabilir. Reel sektördeki çoğu emtiaya %100ün üzerinde zam geldiği bu ülkede asgari ücrete yapılan %50 zam vatandaşlarımızın reeldeki gelirlerini eskiye döndürmeyeceği gibi enflasyon karşısında da eriyip gidecektir." ifadelerini kullandı.
Asgari Ücret Sosyal Medyada da Gündem Oldu
Asgari ücret sosyal medya da gündem oldu. Siyasi parti liderleri ve sosyal medya kullanıcıları ile ilgili çeşitli paylaşımlarda bulundu.