Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın ardından ülke genelinde aşılama süreci başladı.  Öncelikli o k sağlık çalışanlarına yapılacak olan koronavirüs aşısı randevu sistemi ile yapılıyor. Ülke genelinde eş zamanlı başlayan aşılama da ilk o k İl Sağlık Müdürü ve Hastane yöneticileri aşı oldu. Aşılama sürecinin başlamasının ardından Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Rıza Erkan Andaç'ta ilk aşı olan yöneticiler arasında yer aldı.

"Yüzde Yüz Aşılanmak Gerekiyor"

Karabük Derin Haber'e özel açıklamalarda bulunan Op. Dr. Rıza Erkan Andaç vatandaşların sırası geldiğinde yüz de yüz aşı olması gerektiğini vurguladı. Safranbolu Başhekimi Op.Dr. Rıza Erkan Andaç; Aşı çok büyük bir imkan. Devletimizin bunu ücretsiz sağlaması da önemli bir durum. Normalde aşılar daha uzun bir süre de yapılabiliyor. Tüm dünya koronavirüsün etkisinde olduğu için hızlı bir şekilde çeşitli aşılar çıkarıldı ortaya. Hemen olmamız lazım. Herkesin olmasını öneriyorum. Kendimde oldum. Birçok sağlık çalışanımızda oldu. Ülkenin de dünyanın da selameti açısından mutlaka aşı olmak lazım. Biliyorsunuz iş yerleri kapalı. Evlere hapisiz haftasonları, geceleri. Bunlar çok büyük ekonomiye de zarar veriyor. Bizde aşılarımızı o k, hastalığa karşı kendimizi koruyarak ülkenin çarklarının dönmesine de yardımcı olacağız. Hasta olmadığımız için başka insanların hakkına da girmeyeceğiz hasta olmadığımız için. Bulaş kaynağı olmayacağız. Yüzde yüz aşılanmak gerekiyor. dedi.

"Halkımız Çekinmeden Aşı Olabilir"

Aşılama kapsamında  Karabük’ün Yenice ilçesinde acil kullanım onayı verilmesinin ardından ilk korana aşısı, Devlet Hastanesi Başhekimi, Uzm.Dr.Hasan Özkan’a hemşireler tarafından yapıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yenice Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Hasan Özkan, "Aşının ilk dozlarını hastanemiz personeline uygulayacağız. Önümüzdeki günlerde de ilçemiz halkına da uygulanacaktır. Halkımız çekinmeden aşı olabilir." şeklinde konuştu. Yenice Devlet Hastanesi Başhekimi, Uzm.Dr.Hasan Özkan’ın ardından personel de korona aşısını oldu.