Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Karabük'e 4 tane millet bahçesi yapılacağını duyurdu. Murat Kurum Karabük'ün yeşil alan miktarını artıracak adımlar atıldığını ifade ederek toplam büyüklüğünün 300 bin metrekare olacak olan millet bahçelerinin Karabük'ün geleceği için atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı. Bakan Kurum yapılacak olan millet bahçelerinin birinin yıllardır tartışılan Karabük Kent Meydanı bölgesinde yer alan Kardemir arazisine yapılacağını duyurdu. Bir dizi ziyaret ve yatırımlar için ilimizi ziyaret eden Murat Kurum Karabük Valilik binasında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında Karabük için önemli çalışmalar gerçekleştirileceğini vurguladı. Murat Kurum açıklamasında Karabük'e 4 millet bahçesi yapılacağını ve böylece kentte yeşil alan miktarının artacağını ifade etti. Bakan Murat Kurum, “Şehrimizin yeşil alan miktarını artıracak adımlar atıyoruz. Bugün Karabük için önemli bir gün olduğunu düşünüyorum. Önemli kararlar aldığımız ve hep birlikte istişare ettiğimiz ve bu istişare çerçevesinde şehrin geleceği adına gençlerimizin kadınların çocuklarımızın geleceği adına çok önemli kararı yapmış olduğumuz toplantı çerçevesinde aldık. Bu kapsamda şehrimize tam 4 millet bahçesi kazandırıyoruz. Toplam büyüklüğü 300 bin metrekare olan dört millet bahçesini yapıyoruz. Bunlardan en önemlisi aslında Karabük’ün geleceği adına atacağımız adımdır” diye konuştu.

"Tartışılan Kardemir Arazisine Kent Meydanı"

Mülkiyeti Kardemir’e ait olan meydanı Hazine’ye ait alanlarla takas yaparak millet bahçesine çevireceklerinin müjdesini veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklamalarına şöyle devam etti: “Karabük merkezde meydan o k bildiğimiz Kardemir’e mülkiyeti ait belediyemize tahsisli alanlar yine Kardemir mülkiyetinde olduğu yaklaşık 70 bin metrekarelik şehrin merkezinde yürüme mesafesinde tüm vatandaşlarımızın ulaşacağı bir alanımız var. Bu alana ilişkin bir millet bahçesine çeviriyoruz. İnşallah Haziran ayına kadar da projemizi tamamlayacağız. İçinde Selahattin Camimizin olduğu parkların, bahçelerin, gençlerimizin vakit geçireceği kıraathanelerin olduğu şehre bir kimlik, kültür katacak bu projenin inşallah bu yıl içerisinde inşaatına başlamak ve 2023 yılına tamamlayacak şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu noktada Kardemir Yönetim Kurulu Başkanımız, bakan yardımcımız Alpaslan beye, Kardemir Yönetim Kuruluna ve belediyemize yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

"Bir Diğer Millet Bahçesi Safranbolu'ya Yapılacak"

Kardemir mülkiyetindeki yerleri de buradaki Kardemir’imizin gerçekten bu güzide kuruluşumuzun hiçbir zararı olmadan yine Hazine mülkiyetindeki alanlarla değeri neyse takasını gerçekleştireceğiz. Kardemir de hiçbir şekilde zarar görmeyecek. Şehrimiz kazanacak. Kardemir kazanacak. Karabük adına çok önemli bir adımı atmış olacağız. Adliye binasını da gerek Adalet Bakanımızla gerek Başsavcımızla yaptığımız görüşmeler çerçevesinde yaklaşık 20 dönümlük alanda şehrin 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir çalışmayı başlatıyoruz. Bu çerçevede belediyemiz yine bakanlığımızla birlikte ortak bir çalışma yürütecek. Bu çalışma çerçevesinde en uygun alan taşımak üzere bu çalışmayı da başlatmış olacağız. Projemizin şimdiden Karabük’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Diğer millet bahçemiz yine bizim gözbebeğimiz Safranbolu’da olacak. Safranbolu Burak Bulak Kanyonu’nda yaklaşık 180 bin metrekare büyüklüğünde orada gelen vatandaşlarımızın, turistlerin uğrak yeri olan alanı tarihi siluetine uygun gerek arkeolojik, doğal sit alanlarının korunduğu, ağaçlarımızın korunduğu vatandaşlarımızın tarihin ve kültür aksının içerisinde yürüyebileceği millet bahçesini Safranbolu’ya kazandırmış olacağız. İlçelerimizde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda belediyelerimizle yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde yeşil alanlarımız ve millet bahçelerimizi kazandırmaya devam ediyoruz. En kısa zamanda bu projelerimizi de bitirerek Karabük’ün inşallah hizmetine sunmuş olacağız.”