Zonguldak Valiliği BAKKA Bütçesinden Karabük, Bartın illerinin de tanıtımı için Sosyal Medya Fenomenleri için gezi turu projesi düzenledi. İllerin tanıtımı için hazırlanan proje de yerel basının görmezden gelinmesine yerel basın temsilcileri tarafından tepki yağıyor.   Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinin kalkınması amacıyla kurulan, merkezi Zonguldak’ta bulunan ve kısa adı BAKKA olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı üzerinden, Zonguldak Valiliği 7-11 Nisan Turizm Haftası nedeniyle bir tanıtım projesi gerçekleştirdi. Proje kapsamında bazı sosyal medya fenomenleri 7-11 Nisan arası Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini gezmeye başladılar. Bu üç ilin sahip olduğu doğa güzelliklerini, kültürel ve gastronomi değerlerini tanıtmak amacıyla özellikle İnstagram Fenomeni olan bir grup genç tanıtım turları yapıyor. Bölgenin tanıtımı için her projeye destek verdiklerini açıklayan Yerel Basın Temsilcileri, söz konusu tanıtım projesinde yerel medyanın görmezden gelinmesine tepki gösteriyor. BAKKA’DAN NE KADAR BÜTÇE AYRILDI? Bilindiği üzere sosyal medya fenomenleri bu tür tanıtım ve reklam karşılığında ücret alıyor. Kamuoyu söz konusu proje için BAKKA'dan ne kadar bütçe ayrıldığını merak ediyor. Zonguldak Valiliği tarafından hazırlanan tanıtım turu projesi için, bütçesi BAKKA’dan karşılanmak üzere Sosyal Medya Fenomenlerine yüksek miktarlarda ödemeler yapıldığı iddia ediliyor. YEREL BASIN TEPKİLİ İlimizin ve bölgemizin tanıtımı için çeşitli projelere imza atan yerel basın bu duruma tepki gösterdi. Kurulduğu günden beri BAKKA’nın her projesine destek veren ve tanıtımı için çalışan yerel basın emekçileri sosyal medya fenomenlerine yüklü miktarda ödemeler yaparak tanıtım projesinin yapılmasını şaşkınlıkla izledi.

"BAKKA'dan Yerel Basın İçin Bir Proje Yapılmadı"

Bölgenin sorunlarının çözümünden, kalkınmasına yönelik her zaman taraf olan üç ilin yerel basını “Sosyal medya fenomenlerine 2-3 sene de bir kucak dolusu para verilerek tanıtım peşine koşuluyor. Bizler yayın yaptığımız illerin halkıyız ve onları temsil ediyoruz. Zonguldak, Karabük ve Bartın Yerel Basını her zaman yayın yaptığı ilin menfaat ve çıkarları için taraf olmuştur. BAKKA’dan bu zamana kadar yerel basın için bir proje yapılmadı.

"Kendi İllerimizin Tanıtımını Gönüllü O k Yapıyoruz"

5-10 genç sosyal medya fenomenini 3-5 günlüğüne geliyor, geziyor, ceplerinden bir kuruş harcamadıkları gibi kucak dolusu parayı alıp gidiyorlar. Biz yerel basın ise senenin 365 günü kendi illerimizin tanıtımını gönüllü yapıyoruz.” İfadelerini içeren ortak tepki gösteriyorlar. YEREL YÖNETİCİLER FENOMENLER GİDİNCE, YEREL BASINLA KALIYOR Öte yandan bölgenin sahip olduğu çok sayıda internet medyasının, ve uydudan yayın yapan bölgesel TV kanalının da çok geniş kitlelere ulaştığının altını çizen yerel medya yöneticileri “Valiler, Belediye Başkanları gibi yerel yöneticiler, ne olduğunu bilmediğimiz 5-10 fenomen adında gençlere kucak dolusu parayı veriyorlar ama her an ve her durumda biz yerel basın o k illerimizin hizmetinden asla ayrılmıyoruz. Yerel basını sürekli göz ardı eden yerel yöneticiler bizi karşılarında görünce acaba azıcık da olsa utanırlar mı?” diyerek, Zonguldak, Karabük ve Bartın Yerel Medyası o k bu haksızlığa daha fazla göz yummayacaklarının da altını çiziyorlar. "BAKKA Daha Önce de Benzer Bir Proje Gerçekleştirdi" Öte yandan BAKKA'nın 2017 yılında da sosyal medya fenomenlerini Bölgemizde ağırladı. 4 yerli 3 yabancı olan sosyal medya fenomeni bölgemizdeki illerde bulunarak çeşitli fotoğraf ve video çekerek içerik üretmişlerdi. Fenomenler proje kapsamında Zonguldak Bartın ve Karabük'te ikişer gün vakit geçirmişlerdi. Sosyal medya fenomenleri için hazırlanan projenin bir benzerini ikinci kez yapan BAKKA'nın bölgenin tanıtımı için saat farkı gözetmeksizin çalışan yerel basını adeta görmezden gelmesi yerel basın temsilcileri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.