Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse geçtiğimiz haftalarda yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanma aşamasına gelen Şahbay Deresi yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.  Başkan Köse'nin yol çalışmalarını yerinde incelemesi akıl İsmail Altınöz'ün eleştirilerini getirdi. Hatırlanacağı üzere AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz yaptığı açıklamada Safranbolu Belediyesi'ni eleştirmiş ve Safranbolu Belediyesi'nin AK Parti döneminde yapılan yolları bile yamalayamadığını ileri sürmüştü.  Son günlerde AK Parti Karabük İl Başkanı ile CHP İl Başkanı arasındaki gerilim büyüyor. Son o k AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz yaptığı basın açıklamasında Elif Köse yönetimindeki Safranbolu Belediyesi'ni eleştirmiş ve belediyenin hizmet üretmediğini ileri sürmüştü. Özellik AK Parti döneminde Safranbolu'da yapılan yolları bile yamalayamadıklarını iddia eden İsmail Altınöz'e Elif Köse'den cevap niteliğinde bir basın bildirisi geldi. Safranbolu Belediyesi tarafından paylaşılan basın bildirisinde yaklaşık kırk yıldır yapılamayan yol genişletme çalışmasının Elif Köse tarafından yapıldığı ve mahalle sakinlerinin bu durumdan çok memnun olduğu bilgilerine yer verildi.

Safranbolu Belediyesi'nden yapılan basın bildirisi şu şekilde; 

Yaklaşık 40 yıldır mevcut yol ile ilgili bir çalışma yapılamadığını, kendilerine bu yolun yapılmasının mümkün olmadığın söylendiğini ifade eden mahalle sakinleri, “Sayın Başkanımız ve onun nezdinde tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bizim için büyük bir sorunu çözüme ulaştırdı.” diyerek görüşlerini dile getirdiler.

“Belediyemizin Görevi Kısa Sürede Halkın Menfaatine Çözüme Ulaşmaktır”

Kendisine gösterilen ilgi ve desteğe teşekkür eden Belediye Başkanı Elif Köse ise, “Belediyenin görevi olayı ötelemek değil, tam tersine kısa sürede halkın menfaatine çözüme ulaştırmaktır.” dedi. Bu kadar kısa bir sürede tamamlanma aşamasına gelen yol ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü'ne teşekkür eden Başkan Köse, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi vatandaş odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz. Amacımız herkesi kucaklayarak, çok daha yaşanılır bir Safranbolu bırakmak.” diye konuştu. Şehircilik anlayışının günü kurtarmak değil, projelerin geleceği düşünerek hayata geçirilmesi olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tüm ekipleri ile birlikte çalışmalarını uzun soluklu, ileriye dönük bir şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.