Bayram tatili için yola çıkan sürücü ve yolcu emniyet kemeri uyarısında bulunuldu. Karabük Valisi Fuat Gürel beraberindeki heyetle Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü uygulama noktasında denetim yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından emniyet kemerinin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak için yapılan bir çok uygulamada vatandaşların emniyet kemerini takması sağlanıyor. Dada önce "Bir Hareketine Bakar" sloganı ile yapılan uygulama bayram öncesinde "Bayramınız Kemerli Olsun" sloganı ile yeniden yapılıyor. Karabük Valisi Fuat Gürel, İçişleri Bakanlığınca farkındalık oluşturmak amacıyla "Bayramınız kemerli olsun" etkinliği bünyesinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü uygulama noktasında denetim yaptı. Tek tek durdurulan araçlardaki vatandaşların bayramını kutlayan Gürel, sürücülere kural uyması konusunda ikazlarda bulunurken, çocuk da kırmızı düdük ve boyama kitabı hediye etti.

Bayram Tatili İçin Trafiğe Çıkan Birçok Vatandaşın Emniyet Kemeri Takmadığı Gözlemlendi

Gürel, durdurulan bir otobüste bilgilendirme yaptığı sırada yolcuların emniyet kemerlerini takmadığını fark etti. Sürücüler gibi yolcuların da kural riayet etmesi gerektiğini belirten Gürel, emniyet kemerlerini takmalarını istedi. Denetim sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gürel, bayram için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, “Bu bayramda ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ sloganıyla emniyet kemerlerinin takılmasına dikkat ediyoruz. Kural ihlali yapan sürücülerimize ikazlarımızı tekrarlıyoruz. Bunların ön plana çıkması için arkadaşlarımız hazırlıklar yaptılar” diye konuştu. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Ekiplerimiz 24 Saat Sahada Olacak"

Gürel, geçen yıla göre yaralanmalı ve ölümlü kazalarda yüzde 50 iyileşme beklediklerini ve bununla ilgili tedbirleri artırmaya çalıştıklarını söyledi. Emniyet ve jandarma o k toplamda bin 180 personelle sahada olduklarını ifade eden Gürel, "Yeter ki vatandaşlarımız güvenli bir şekilde sevdiklerine ulaşsınlar. Bayramı bayram tadında kutlasınlar. Acıyla karşılaşmasınlar. Bu anlamda elimizden gelen bütün gayreti ve bütün takibi arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Emniyet müdürlüğümüz 614, jandarmamız ise 570 personeliyle sahada. Bayram süresince de sahada olacaklar. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre vatandaşımızın sağlıklı ve güzel bir şekilde geçirmesi için görevlerinin başında olacaklar” dedi.