Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Kartaltepe ve Devlet Demiryolları arazisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kartaltepe de inşaat başlayacağını ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili AK Partili üyelerin meclis toplantısında ki tutumunu eleştirdi. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Ben Karabüklülere ne söz verdiysem hepsini yapmak mecburiyetindeyim.” Dedi. Projelerinin onay aşamasında olduğuna dikkat çeken Başkan Vergili geç kalmadıklarını vurgulayarak “2021 senesinde Karabük şantiye olacak. 2023’te de benim bütün programım bitecek. Bunlardan da hiçbir beklentim yok. Meclise kredi talebini yollarım. Reddetsinler. Senin zaten vazifen ne, Karabük’e hizmet etmek değil ki. Falan yeri satacağım, burayı alacağım. Reddet. Gelsin ben onunda parasını bulurum. “ şeklinde konuştu.

“Eski Valilik Binasının Yerine Cami Yapılacak”

Yıkılan eski valilik binası hakkında da konuşan Vergili, valilik binası yerine cami yapılacağını söyledi. Başkan Vergili, “Cami olacak kardeşim. Onların dediği gibi hiçbir şey olmayacak. Ben ne dediysem o olacak Karabük’te. Ben vatandaşa ne söz verdiysem o olacak. Onların dediği falan olmayacak. Şimdi devirlerini bekliyoruz. Diyanet işlerine devredecekler. Hemen bende temeli atacağım. Her şeyimiz hazır. “ dedi.

“Ben Kardemir Kavşağını Yapacağım Diye Söz Vermedim ”

Kardemir Kavşağı projesine de değinen Belediye Başkanı Rafet Vergili, “O projede Karabük Belediyesi en az 10 trilyon lira katkı da bulunması lazım. Şimdi arkadaşlar bunu görmüyor. E bu bir devlet projesi. Tamam devlet projesi ise şimdi yapın bakalım kardeşim. Gidin yapın. Beni ilgilendirmiyor. Ben ama vatandaşa ne demişim. Ben Üniversite Kavşağını yapacağım, Bulak Kavşağını yapacağım söz verdiğimi gibi. Burayı da onlar yapacaklar. Ben hiçbir zaman söz vermedim. Seçimler de bile demedim yani. Millete şirin gözükmek için bile demedim yani. Onların bir tane yaptığından ben iki tane yapacağım. Onların burayı yapabilmesi için de Karabük Belediyesi’nin katkıda bulunması lazım. Madem birbirimize desteğimiz yok, herkes başının çaresine baksın. “ dedi. “Hesap Kitap Bilmiyorlar” Havaalanı meselesine de değinen Başkan Vergili, “ Geçirdiler işte meclisten. Yapsınlar. Bizim kabul etmediğimiz bir programı onlar meclisten geçirdi. Şimdi yapsınlar. Ne yapacaklar. Birisinin özel uçağını çekerler. Yapamazlar. Onu yapamazlar. Hesap kitap bilmiyorlar. Orada bir milyondan fazla dolgu yapmaları lazım. 800 metrelik bir pist yapabilmek için. Yapabilecekleri bir şeye evet demeleri lazım. Ona bile biz buna evet dersek, yarın nolur? Onu bile bilmiyor arkadaşlar. Her şey kolay. “ şeklinde konuştu.

“Bundan Sonra Meclise Girmeyeceğim”

Bundan sonra meclis toplantılarına girmeyeceğinin altını çizen Rafet Vergili, “Hiç işim yok Karabük Belediye Meclisi ile. Meclisin alacağı kararlarla da hiçbir işim yok. Alakam yok. Encümen toplantılarına da girmiyorum. Aldıkları kararları inceliyorum. Benim veto edip, etmeme hakkım var. Eğer bunlar bir şahsın menfaatine uygun, bir kişiye özel bir karar aldılarsa hepsini mahkemeye yollarım. “ dedi.   " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">