Karabük Valisi Fuat Gürel yoğun bakımı yatak doluluk oranının yüzde 70 civarında olduğunu söyledi. Çin’de patlak veren ve ardından tüm dünyayı etkisi altına korona virüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ülkemizde ilk vakanın görülmesinin ardından alınan tedbirlerle korona virüsle mücadele de özellikle Karabük’te önemli mesafe kat edildi. Fakat normalleşme sürecinin ardından Karabük’te artmaya başlayan vakalar düğün sezonu ve Kurban Bayramı nedeniyle artış gösterdi. Mayıs ayının ilk haftalarında vaka gözlemlenmezken normalleşme sürecinin ardından korona virüs hastaları ikiye katladı. Özellikle Kurban Bayramı ve düğün sezonunun açılması vakaların artmasında önemli bir rol oynadı.

KBÜ Hastanesi’nde İkinci Servis Kapandı

Öte yandan vakalar da artış olması nedeniyle KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ikinci servis korona virüs hastaları nedeniyle kapatıldı. Korona virüs hastaları için “endokrin servisinin” kapatıldığı öğrenilirken KYK yurdunda ise testi pozitif çıkan yaklaşık 25 hastanın olduğu bilgisine ulaşıldı.

“Doluluk Oranı Yüzde 70 Civarında”

Korona virüsle mücadele kapsamında açıklamalar da bulunan Karabük Valisi Fuat Gürel yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 70 olduğunu söyledi. Yoğum bakımla ilgili bir kısım tedbirlerin alındığının altını çizen Gürel, “Yoğun bakımı yatak doluluk oranı yüzde 70 civarında ama yoğun bakımla ilgili bir kısım tedbirler planlanıyor. Diğer yataklarla ilgili bir sorunumuz yok. Yoğun bakımda ilgili böyle bir durum var. Bu sadece pozitif vakaların fazlalığından kaynaklanmıyor. Pozitif hastalarımız da var diğer taraftan bizim normal hastalarımız da var. Onlar da aynı hastanede yatıyor. Bizim hastanemizin kapasitesi yüksek olduğu için yoğun bakım ünitelerinin sayısını arttırmaya çalışıyoruz. İnşallah rakamlar bu seviyede giderse sorun yaşamayacağımıza da inanıyorum." Dedi.