Günlük okul/kurum ziyaretlerine devam eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ bugün Bakanlığımız tarafından proje okulu kapsamına alınan Safranbolu Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Anadolu Lisesini ziyaret etti. 

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Erdal ÜNGÖREN 'in de eşlik ettiği ziyarette okul idarecilerinden eğitim-öğretim faaliyetleri ve okulun fiziki durumu hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ daha sonra okulu gezerek öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları ve okulun son durumunu yerinde görerek "2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmalarına tüm okul ve kurumlarımız başladı. Bizler tüm yönetici arkadaşlarımız ile okul/kurumlarımızda gerçekleştirilen bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Her şey yolunda ilerliyor.

Proje okullarımız içerisinde Safranbolu Borsa İstanbul Güzel Sanatlar Anadolu Lisemiz' de yer almaktadır. Bu okulumuzda öğrencilerimiz hem akademik anlamda hem de sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda önemli çalışmalar ve icraatlar gerçekleştirmektedir. Düzenlendiğimiz çeşitli programlarda görsel sanatlar lisesi öğretmen ve öğrencilerimiz üstün performans göstererek katılımcıların büyük beğenilerini kazandı.

Buradan mezun olan öğrencilerimiz inanıyorum ki adını ülkemizde ve dünya en iyi şekilde temsil ettirecek sanatçılar o k karşımıza çıkacaktır. Bizler ilkokuldan başlayarak yetenekli öğrencilerimizi tespit etmeliyiz. Her zaman söylüyorum 'Karabük'ten neden dünya çapında bir sanatçı çıkmasın?" bu okullarımız bunun altyapısına sahip. Tercih ve yetenekle öğrenci alan okullarımıza seçim yaptığımız bir dönemdeyiz. Çocuklarımıza kendilerine keşfetme fırsatı sunalım. Mutlu olabilecekleri, sevecekleri ve yılmadan, usanmadan çalışabilecekleri, üretebilecekleri alanlarda kendilerine göstermelerini sağlayalım. Kararlarını destekleyelim." dedi.