15 Temmuz Akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından FETÖ cü terör örgütünün temizlik operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Esas hedef ise KRİPTO o k tabir edilen ve halen daha gizli kalmayı başaranların deşifre edilerek adaletin huzuruna çıkarılması.

PAŞALARIN DÜĞÜNDEN ALINMASI

Bilindiği gibi darbe gecesi üst düzey bir komutanın düğünü nedeniyle kuvvet komutanlarının bazıları İstanbul'da bir düğündeyken, darbecilerin önceden hazırladıkları operasyonla düğün yerinden alınmışlardı.

işte bu operasyona katılan ve İstanbul semalarında uçuş yapan pilotlardan bir tanesinin bildik bir üst düzey yöneticinin damadı olduğu ciddi şekilde iddia ediliyor.

İşte darbe gecesi bu kurmay binbaşı ile ilgili basına ve kayıt düşen şekliyle yaşananlar;

15 Temmuz akşamı paralel örgütün Konya’dan getirdiği MAK timi, İstanbul Moda Deniz Kulübü’ne helikopterlerle indi. Havaya ateş eden üniformalı teröristler, düğün için burada bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal ile birlikte 8 generali kaçırdı.

İtirafçı bir subayın anlattıkları 

3. Asıl Jet Üs Komutanlığı 135. Filo’da görevli Pilot Üsteğmen Mustafa Şenyüz, darbe teşebbüsünden saatler önce verilen brifingin ayrıntılarını anlatarak, “Harekat Eğitim Subayı Kurmay Binbaşı Mehmet Fatih Özkan’ın odasına gittiklerini açıklayan Şenyüz, Özkan’ın kendilerine “gizli bir görev var” dediğini oysa görev hakkında data vermediğini dile getirdi.

Gittiğimiz yerde bize muavin olacak ekibin olduğunu, fazla artı güçlük çıkmayacağını, Fenerbahçe ve Maltepe Orduevine ineceğimizi, takiben İstanbul’daki Hava Harp Okulundan ‘Karakuş’ isimli komutanı alacağımızı bildirdi. Tek MAK personeli olan Ömer Vurgun’a düğündeki komutanların alınması sırasında direniş olursa silah yararlanma yetkisinin olduğu belirtildi. Bu sırada Mehmet Fatih Özkan’ın elinde uçuş koordinatları ve gerçekleştirilecek işlem planı bulunuyordu. Elinden uçan kağıt kendisine getirilen Özkan, ‘Her şey bu kağıtta yazılı’ diyerek güldü

Binbaşı Mehmet Fatih Özkan’ın FETÖ üyesi olduğunu düşünüyorum çünkü filo komutanı olmamasına karşın rütbece düşük olduğu halde üstteki rütbedeki komutanları yönlendiriyor, bir bakıma filoyu yönetiyordu.”

ORDUDAN İHRAÇ

Darbeci Pilot Binbaşı OHAL kapsamında çıkartılan kararname ile ordudan ihraç edildi.

Kararnameye göre ihraç edilen pilotlar şunlar:

- Hava Kuvvetleri Komutanlığı

Hv.PIt.Kur.Bnb. Veysel YEŞİLBAŞ 9'uncu Ana Jet Üs K.lığı/Balıkesir

Hv.PIt.Bnb. Nihat KAFES 2'nci Ana Jet Üs K.lığı/Çiğli-İzmir

Hv.PIt.Kur.Bnb. Mehmet Fatih ÖZKAN 3'üncü Ana Jet Üs K.lığı/Konya

Hv.PIt.Kur.Bnb. Metin ÇİVİLİBAL 7'nci Ana Jet Üs K.lığı/Akçadağ-Malatya

ARANIYOR

Karabük Derin Haber'in çeşitli kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Darbeci pilot binbaşı, darbenin başarısız olmasının ardından kayıp karıştı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arama kararı çıkarıldığı belirtiliyor.

ASTSUBAYLIKTAN KURMAY BİNBAŞILIĞA

Darbeci Pilot Binbaşı'nın orduya astsubay o k girdiği daha sonra hangi yol ve yöntemlerle olduğu bilinmemekle birlikte kurmay binbaşılığa kadar yükseldiği ve geçtiğimiz yıl kurmay yarbay olmayı beklediği öğrenildi.

PEKİ KİM BU BİNBAŞI?

Hv.PIt.Kur.Bnb. Mehmet Fatih ÖZKAN 3'üncü Ana Jet Üs K.lığı/Konya

KİMİN YAKINI?

Darbe gecesi operasyon katılan, İstanbul semalarında demokrasimize ve masum halka mermileri yağdıran darbeci binbaşının, Karabük Derin Haber'in araştırmaları sonucu edindiği bilgilere göre çok üst düzey bir yöneticinin damadı olduğu iddia ediliyor.

işte detaylar tıklayın öğrenin