Kardemir'in bağlı şirketleri olan Karçel ve Kardökmak olağan genel  kurullarını yaptı.

HİLELİ HİSSE TAKASI İDDİASI GENEL KURUL KAYITLARINA GİRDİ

Hisselerinin nerede ise tamamı Kardemir'in olduğundan hükümet temsilcisi ve birkaç kişi ile genel kurul yapıldı. Yapılan genel kurullarda 2017 yılında her iki şirkete ait B gurubu hisselerinin Güleç gurubuna takası ile ilgili hazırlanan rapor gündeme alındı. Kardemir iç denedim direktörlüğü tarafından hazırlanan raporda detaylı şekilde takasın nasıl gerçekleştiği ortaya konuldu. Baba oğul Kamil Güleç ve Çağrı Güleç'in bu şirketlerde yönetim kurulunda iken habersiz şekilde hisse takasını gerçekleştirdikleri vurgulandı. Yapılan hisse takası sonrası Karçel'in yaklaşık 6 Milyon TL, Kardökmak'ın ise yaklaşık 5 milyon lira zarar ettiği ortaya belirtildi. Böylece 2017 yılından beri zaman zaman gündeme gelen Güleçlerin Kardökmak ve Karçel'deki hileli hisse takası iddiaları genel kurul kararlarına girmiş oldu.

BABA OĞUL GÜLEÇLER AKLANAMADI

Karçel ve Kardökmak Genel Kurullarında hazırlanan hisse takası raporunun müzakeresi sonrası yönetim kurulu üyeleri tek tek faaliyetleri ile ilgili oylandı. Yapılan oylamada Her iki şirketin diğer yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile aklandı. Ancak Kardökmak yönetim kurulunda bulunan Kamil Güleç oy birliği ile aklanmadı. Yine Karçel'de yönetim kurulu üyesi olan Çağrı Güleç oy birliği ile aklanmadı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Ticaret, Demir Çelik ve İş sektöründen bir çok kişi her iki şirketin genel kurul sonucunu değerlendirerek; "Genel Kurulunda aklanmayan bir yönetim kurulu üyesinin etik o k yönetimde kalmasının uygun olmaz. Bu konuda zaten açılmış davalar var. Davalar sonuçlanana kadar yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etmeleri gerekir"şeklinde görüşlerini dile getirdiler.