Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Karabük çevresinde yaşanan sel felaketi sebebi ile ilimize geldi. Karabük Valiliğinde sel felaketi ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık Karabük Valisi Fuat Gürel'den sel nedeniyle zarar gören bölgelerden bilgi a k vatandaşlarımızın her ihtiyacını karşılayacağız dedi.
Yoğun yağıştan dolayı zarar gören yerlerde inceleme yapmak üzere ilimize gelen Bakan Derya Yanık Karabük Valiliğini ziyaret ederek, Valilik Toplantı Salonu'nda Karabük Valisi Fuat Gürel'den bilgi aldı. Brifing sonrası açıklamalarda bulunan Yanık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla saha çalışmalarına başladıklarını belirtti.
İlk dakikadan itibaren tüm birimlerin çalışmaları yürüttüğünü ifade eden Bakan Yanık, "Geçen yıl bu bölgede çok yoğun ve yıkıcı bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. O süreç içerisinde aldığımız tedbirlerin etkisiyle bu sefer can kaybı şuana kadar elhamdülillah yaşamadık, İnşallah yaşamayız da.  Birkaç gün daha bu sürecin devam edeceğini Meteoroloji bize söylüyor. Bütün hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Karabük ile alakalı ilgili bilgileri aldık. Hem psikososyal destek ekibimiz hem de sosyal yardımlar anlamında vakıf personeli arkadaşlarımız ilk andan itibaren sahadalar. Onlardan düzenli o k bilgileri ve detayları alıyoruz. Süreci takip ediyoruz" ">dedi.
" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Sel Bölgerine 2.5 Milyon Lira Yardım

Bakan Derya Yanık Karabük Valiliği'nde yaptığı açıklamaların devamında sel nedeni ile evlerini tahliye etmek durumunda kalan afetzedelere 3 bin, evlerini geçici olan tahliye etmek isteyen vatandaş ise bin 500 lira nakti destek yapılacağını ifade etti.

Bakan Yanık; "Bakanlık o k ilk elde Bartın,Karabük,Kastamonu, Sinop ve Zonguldak İl Sosyal Yardılaşma Ve Dayanışma Vakıflarımız hesabına 500 bin lira toplamda 2.5 milyon lira nakli dstek göderdik.Bunlar acil ihtiyaçların karşılanması için gönderilen destekler. Bu arada saha ekiplerimiz hasar tespitlrini ihtiyaçlarını tahliye edilmesi gereken yerleri tek tek tespit ediyorlar özellikle hasar sebebi ile evlerini tahliye etmek durumunda kalan vatandaşlarımıza avans niteliğinde 3 bin lira tedbir mahiyetinde geçici o k evlerini tahliye etmek isteyen hanelere 1500 lira nakli destek sağlanaktır. Vakıflar bu konuda gerekli çalışmalarını yapıyorlar.

Bu arada saha ekiplerimiz hasar tespitlrini ihtiyaçlarını tahliye edilmesi gereken yerleri tek tek tespit ediyorlar özellikle hasar sebebi ile evlerini tahliye etmek durujunda kalan vatandaşlarımıza avans niteliğinde 3 bin lira tedbir mahiyetinde geçici o k evlerini tahliye etmek isteyen hanelere 1500 lira nakli destek sağlanaktır. Vakıflar bu konuda gerekli çalışmalarını yapıyorlar.

"Vatandaşlarımızın Her İhtiyacı Karşılanacak"

Hükümetimiz vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için çok hızlı ve etkin tedbirler alıyor destekler sağlıyor. Geçen yıl da yoğun ve sert bir afete rağmen çok hızlıca yaralar sarıldı. Bu senede aldığımız tedbirlerle hem bu afetin sonuçlarının etkisinin azaltılması anlamında hem de önleyici tedbirlerle önümüzdeki süreçlerde yeni sert dalga sebep olamaması için gerekli çalışmaları yapacağız.

Vatandaşımız tabi ki, bir doğal afet bunun sonuçlarından etkilenmemesi zarar görmemesi, en azından kısa bir sürede olsa ızdırap duymaması mümkün değil. Ama biz hükümet o k devlet o k bütün kurum ve kuruluşlarımızla, ilgili tüm bakanlıklarımız ve tüm kuruluşlarımızla konunun takipçisiyiz, meseleye vaziyet etme noktasında hiçbir sıkıntımız yok ve yakın takiple hızlıca bu sıkıntıları gidereceğiz."şeklinde konuştu.