DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın basın mensupları ile birlikte çifte kutlama yaptı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile parti binasında bir etkinlik düzenleyen Aydın'a ekip arkadaşları tarafından doğum günü sürprizi yapıldı.  DEVA Partisi Karabük İl Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile parti binasında bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte ulusal ve yerel basında basın emekçilerinin yaşadığı sorunlar ele alındı. Programda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile basın mensupları ile birlikte kutlama pastası kesildi. Bununla beraber DEVA Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın ekip arkadaşları tarafından hazırlanan sürpriz doğum günü pastasını basın mensupları ile birlikte üfledi. 10 Ocakta doğan Yusuf Aydın böylece 55. yaş gününü basın mensupları ile birlikte kutlamış oldu. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın burada yaptığı açıklamada basının özgür olması ve ifade özgürlüğünün sağlanabilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Başkan Aydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Özgür basın, kamu siyasetine ilişkin konularda kamuoyunun bilgilenmesine ve tartışma katılmasına zemin hazırlayarak siyasi karar alma süreçlerini katılımcı ve çoğulcu bir niteliğe kavuşturur. Oysa bugün medya kuruluşlarının büyük çoğunluğu iktidarın etkisi altına girdi. Medyanın iktidarın propaganda aracı haline dönüşmesi nedeniyle toplumun iktidarı denetleme imkânı ciddi manada zayıflatıldı.  Gazeteciler haksız ve keyfi o k gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Gazeteciler mesleklerini yaparken sansüre uğruyor veya otosansüre mecbur kalıyor. Basın kartı alma imkânı tamamen iktidarın keyfi iradesine bağlandı. RTÜK tarafından verilen idari para ve yayın durdurma cezaları ile iktidarın güdümüne girmeyen medya kuruluşlarına baskı yapılıyor.  Hedefimiz; basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldırmak ve vatandaşlarımızın fikirlerini özgürce paylaşabilecekleri, bilgiye erişebilecekleri özgür bir sosyal medya ortamı tesis etmektir. 

GAZETECİLİĞİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ 

  • Gazetecilere karşı cezai soruşmaya gerekçe yapılan mevzuatı AİHM içtihatları çerçevesinde yeniden düzenleyeceğiz.
  • Keyfi akreditasyon kararlarını engelleyeceğiz.
  • Basın kartlarının verilmesinde ve mesleğe kabulde meslek kuruluşları tarafından oluşturulacak bir kurulun etkili olmasını sağlayacağız.
  • İnternet mevzuatını ulus rası standart uygun o k, ifade özgürlüğünü ve bilgiye erişimi kısıtlamayacak şekilde yeniden  düzenleyeceğiz.

RTÜK’Ü BAĞIMSIZ KILACAĞIZ GAZETECİLİĞİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ 

  • RTÜK’ün tabi olduğu mevzuatı basın özgürlüğünü genişletecek bir anlayışla yeniden düzenleyeceğiz. 
  • Kurulun oluşumunda TBMM’nin yanında sivil toplum ve meslek örgütlerinin sürece katılımını sağlayacağız. Kurulun bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendireceğiz.

MEDYANIN TEKELLEŞMESİNE ENGEL OLACAĞIZ

  • Basının görevini bağımsız ve rahat bir şekilde yapacağı güvenli, çoğulcu ve elverişli bir ortam oluşturacağız. 
  • Bağımsız bir yayın politikasının güçlendirilmesi için medyada tekelleşmeye karşı her türlü önlemi alacağız. 
  • Basın etik kurallarının ve özdenetim mekanizmalarının uygulanmasında sivil toplum kuruluşlarına destek olacağız. 
  • AA ve TRT’yi tarafsızlık ve bağımsızlık çerçevesinde yeniden yapılandıracağız. 
  • Basında çok sesliliği sağlamak için yerel radyo, televizyon, gazete ve internet medyasına destek olacağız. 
  • Basın İlan Kurumu’nun resmi ilân ve reklamları tüm basın kuruluşlarına adil ve şeffaf o k, yerel medyayı da kapsayacak biçimde dağıtmasını sağlayacağız.
Karabük Derin Haber ailesi o k DEVA Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın'ın 55. yaşını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.