Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı koronavirüsle mücadelede en önemli silahlardan birisi olan koronavirüs aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Ahmet Ahmet Sarı ilk doz aşısını yaptıran vatandaşların büyük bir çoğunluğunun ikinci doz aşısını yaptırmadığını ifade ederek vatandaşları aşı olmaya davet etti.
Bir yandan doğal afetlerle uğraşırken bir yandan da koronavirüsle mücadelemiz devam ediyor. Hatırlanacağı üzere ilimiz aşılama da sarı bölge de yer a k koronavirüs riski bakımında güvenilir iller arasında yer almıştı. Son zamanlarda aşılama kampanyaları kapsamında çalışmalarını yoğunlaştıran İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı'dan vatandaş uyarı geldi.
Dr. Ahmet Sarı yaptığı açıklamada 11 bin 573 kişinin birinci doz aşılarının üzerinden 42 gün geçmesine rağmen ikinci doz aşılarını olamadıklarını belirtti. Tek doz aşının yeteri kadar koruyucu olmadığını vurgulayan Sarı vatandaşları ikinci doz aşılarını olması için aşı merkezlerine çağırdı.

"Tek Doz Aşının Koruyuculuğu Yok"

Ahmet Sarı yaptığı açıklamada; "İlimizde 11.573 kişi, ilk doz aşısının üzerinden 42 gün geçmesine rağmen 2.doz aşısını olmamış durumdadır.
Tek doz aşının koruyuculuğu olmadığını hatırlatır, bu vatandaşlarımızı aşılarını tamamlamak üzere en kısa sürede sağlık tesislerimize bekleriz." İfadelerini kullandı.