Karabük'te Dünya Kupası heyecanı başladı. Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Öğretim ve Uygulama Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen KBÜ Dünya Kupası Turnuvası tüm heyecanı ile devam ediyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvada ulus rası öğrencilerin kaynaştırılması amaçlanıyor. 21 ülke takımının katılımı ile başlayan dünya kupası müsabakaları ile Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu'nda yapılıyor. Üniversite de öğrenim gören öğrencilerden oluşan takımlar sahada kıyasıya rekabet ederken tribünde ülkelerini destekleyen diğer öğrenciler ise renkli görüntülerin oluşmasını sağlıyor.

KBÜ Dünya Kupa'sı heyecanı Fildişi Sahilleri ve Kamerun arasında oynanan ilk maçla başladı. İki takım sahadan birer puanla ayrılırken günün ikinci maçında Mısır’la Ürdün karşı karşıya geldi. Ürdün üç puanı üç golle aldı. İlk günün diğer maçlarında Suriye Sudan’ı 2-1, Gine Türkmenistan’ı 4-2 mağlup ederek üç puanı hanesine yazdırdı. 1 Ekim tarihinde dünya kupasını kazanan ülke belli olacak.

Dünya Kupası Son Şampiyonu Çad Olmuştu

Pandemi nedeni ile geçtiğimiz sene yapılamayan dünya kupasının son kazanı ise 2019 yılında Çad olmuştu. Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından ulus rası öğrenciler arasında düzenlenen Karabük Üniversitesi Dünya Kupası'nda Ay Yıldızlı Stadyum’da Suriye ve Çad arasında oynanan final karşılaşmasını 4-0 kazanan Çad, Dünya Kupası’nın sahibi olmaya hak kazanmıştı.

Karabük Üniversitesi ile ilgili haberleri okumak için tıklayınız;

https://www.karabukderinhaber.com/kategori/kbu-haber/