Emekli ve memur maaşları Memleket Partisi'nin de gündeminde. Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy emekli ve memur maaşlarını meclis gündemine taşıdı. Aksoy mecliste yaptığı açıklamada "Gelin devlet babalığını yapsın, asgari ücret zammı oranında bir zam yaparak memurlarımızın ve emeklilerimizin yüzünü güldürsün" dedi.  Emekli ve memur maaşları 2022 yılında ne kadar olacak sorusu kamuoyu tarafından merak edilen soruların başında geliyor. Sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasiler emekli ve memur maaşlarına asgari ücret oranında zam yapılması talebinde bulunuyor. Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'da emekli ve memur maaşlarını meclis gündemine taşıdı. Aksoy mecliste yaptığı konuşmada emekli ve memur maaşlarının asgari ücrete uygulanan zam oranında arttırılmasını istedi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Memurlarımız ve Bütün Emeklilerimiz Mağdur Olmaktadır"

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut'un da sık sık gündeme getirdiği emekli maaşları özellikle son günlerde yaşanan fiyat artışları ile birlikte daha çok konuşulmaya başladı. Konu ile ilgili TBMM'de yaptığı konuşmada emeklilerin mağdur olduğunu ifade eden Aksoy emeklilerin günümüzde zor geçindiğini belirtti. Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Aksoy; "Asgari ücret yüzde 50 buçuk artışla 4 bin 253 liraya yükseltilmiştir. Bu durumda memurlarımız ve bütün emeklilerimiz asgari ücret zammına göre daha düşük ücret alacaktır. Paramızdaki değer kaybı ve enflasyonun artışına bakarsak memurlarımız ve bütün emeklilerimiz mağdur olmaktadır. Günümüzde kendini zor geçindiren emeklimiz evlatlarının ve torunlarının yüklerini sırtlamış durumdadır. Gelin devlet babalığını yapsın asgari ücret zammı oranında bir zam yaparak memurlarımızın ve emeklilerimizinde yüzünü güldürsün. Ekonomideki dalgalanmalar göz önüne alınarak bütün emekçi ve emeklilerin maaşları da düzenli o k artırılsın. Artık ülkede sosyal adalet sağlansın. " şeklinde konuştu.

"Aksoy Asgari Ücret Hakkında Mecliste Konuşma Yapmıştı"

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Aksoy daha önce de asgari ücret ile ilgili mecliste söz almış ve asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Aksoy burada yaptığı konuşmada asgari ücretin 5 bin TL olmasını ve üçer aylık dönemle düzenli o k artırılmasını istemişti.