Emeklilikte yaşa takılanlar Emekliler Derneği Karabük Şubesi'nin de gündeminde. Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut beraberindeki heyetle siyasi partileri ziyaret ederek emekliler taleplerini siyasi parti il başkanlarına iletti.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut beraberinde ki heyetle siyasi parti il başkanlarını makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerde pandemiden dolayı emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları gündeme alındı. Bununla beraber Celal Bulut ve ekibi siyasi parti il başkanlarına emeklilerin taleplerini kapsayan 7 maddelik bir dosya sunumunda bulundu. Siyasi parti il başkanlarından emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge ve emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasını talep eden Bulut ilgilerinden dolayı siyasi parti il başkanlarına teşekkür etti.

Emekliler Derneği Şube Başkanı Bulut ve ekibi ziyaretler kapsamında AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin, MHP İl Başkan Vekili Cenk Gedikoğlu, DEVA Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın, Gelecek Partisi İl Başkanı Av. Burak Onur Gündüz’e emeklilerin taleplerini iletti.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut ve yönetiminin siyasi partilerden talepleri ise şu şekilde;

  • İki senedir Dünyayı ve Ülkemizi saran Pandemi Covid-19 virüsünden en çok etkilenen emekli kesimi olmuştur. Emeklilerimizin kullandığı ürünlere %100 zam gelmiştir. (Yağ, zeytin, peynir, yakacak vs. gibi) Emeklilerimizin bir nebze rahatlaması için seyyanen zam istiyoruz.
  • 2000’den sonrası emeklilerimizin intibakının mutlaka yapılmasını talep etmekteyiz.
  • Emeklilerimize her ay verilen %4 oranındaki ek ödemenin %8’e çıkarılmasını istiyoruz.
  • Bayram ikramiyelerinin arttırılmasını istiyoruz.
  • En düşük emekli maaşının asgari ücretin seviyesine çıkartılmasını talep ediyoruz.
  • 3600 ek göstergenin çıkarılmasını istiyoruz.
  • Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun çözülmesini istiyoruz.

"Türkiye  Emekliler Derneği Karabük Şubesi Kongresi'nde İl Başkanları Sırasıyla Konuşma Yapmıştı"

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi 23. Olağan Kongresine katılan siyasi parti il başkanları kongre de sırasıyla konuşma yaparak emeklilerin sorunlarını dile getirmişti. Hatırlanacağı üzere kongre de İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır söz a k emeklilerin sorunlarını dile getirmiş ve hükümeti eleştirmişti. AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ise yaptığı konuşma AK Parti Hükümetlerinin emeklilerin birçok sorununu çözdüğünü belirterek partisinin emeklilerde yakından ilgilendiğini vurgulamıştı. 

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız; ">Kongre de İttifaklar Çarpışması