GÜNCEL

Emeklilerinin Merakla Beklediği Zam Haberi Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tamamladığı ek zam düzenlemesini açıkladı.

Abone Ol

SSK ve Bağkur emeklilerini sevindiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tamamladığı ek zam düzenlemesini açıkladı. Emekli maaşlarına ilave olarak %5 daha artış yapılacağını belirten Erdoğan, ayrıca emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yönelik yaptığı açıklamada, ''SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave %5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Ayrıca emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkartıyoruz. Emeklilerimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.'' ifadelerini kullandı.

Bu kararla birlikte, 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49.25, SSK ve Bağkur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37.57 artış gerçekleşmiş oldu. Daha önce düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklilerine ek olarak %5 daha zam yapılacak, bu da ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranını yüzde 42.6'ya çıkartacak.

Geçen yılın son aylarında yapılan 5 bin liralık ödeme hatırlatılarak, emeklilere yönelik yapılan yüksek oranlı artışlarla enflasyona ezdirmeme sözünün tutulacağı vurgulandı. Bu kapsamda, 16 milyon emeklinin tamamına geçen yıl yapılan 5 bin liralık ödeme gerçekleştirildiği belirtildi. Emeklilerin, bu olumlu gelişmelerle birlikte mali durumlarının daha da güçleneceği ve hayat standartlarının yükseleceği ifade ediliyor.