Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla düzenlenen Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nde "En İyi Restore Edilen Ev Ödülü" sahibini buldu. Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen festivalde en iyi restore edilen ev o k Mehmet Yıldırım’a(80) ait 3 katlı yaklaşık 200 yıllık tarihi Ramazanoğlu Evi seçildi. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen 23. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde Mehmet Yıldırım’ın evine "En İyi Restore Edilen Ev Ödülü" plaketi çakıldı. Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde en iyi restore edilen ev seçilen Mehmet Yıldırım’a(80) ait 3 katlı yaklaşık 200 yıllık tarihi Ramazanoğlu Evi, önünde plaket çakma töreni düzenlendi. Törene Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, Ramazanoğlu konağının sahibi Mehmet Yıldırım ve ailesi ile vatandaşlar katıldı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Ödül töreninde konuşan Mehmet Yıldırım restorasyonunu yaptırdığı evde anne ve babasının çok emeğinin olduğunu ifade ederek Safranboluların kendilerini Ramazanoğlu o k tanıdıklarını ifade etti. Ailesinin Orta Asya'dan Safranbolu'ya kadar geldiğini ifade eden Yıldırım emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Çıkan Güzel Eserler Yorgunluğu Alıyor"

Törende konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse konak sahibi Mehmet Yıldırım’a teşekkür ederek, “Böyle bir evi korudukları ve en iyi şekilde restore ettikleri için. Bu işler çok yorucu ve zahmetli işler. Ama sonucunda çıkan güzel eserler yorgunluğu alıyordur. Hele de böyle bir ödüle layık görülmek belki de bu yorgunluğun alınmasına vesile oluyordur diye düşünüyorum ”">dedi.

"Kültürel Mirası Korumak Bizim Görevimiz"

Programda konuşan Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise kültürel mirasın önemine değinerek; "Atalarımızın maddi manevi ürettiği her şey bizim kültürel mirasımızdır. Folklorumuzdan şivemize, kıyafetimizden ilişkilerimize olan her türlü ürettiğimiz her şey bizim kültürel mirasımız. Bunu da en iyi koruyan şehirlerden biri Safranbolu'muz. Bunu da korumak bizim görevimiz." ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ile birlikte ‘En iyi restore edilen ev’ plaketini tarihi konağın duvarına çaktı. Köse ve Türköz, daha sonra konağı gezdi."