Karabük Eskipazar'da inşaatı tamamlanan yeraltı su depolama projesi tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı gerçekleştirilen yeraltı su deposu ile 20 dekar tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ve yaşanan ekonomik kriz ile birlikte tarımın önemi gözler önüne gelmişti. Özellik son zamanlarda gündeme gelen ata tohumu ile sebze ve meyve yetiştiriciliği ile bir çok vatandaş tarafından yapılmaya çalışılıyor. Bununla beraber ülkemizde tarımsal üretimle ilgili çalışmalarda devam ediyor. Çiftçilerimize sulama ve tarımsal alanlarda katkıda bulunan ilgili kurum ve bakanlıklar böylece ülkemizde üretim faaliyetlerinin artmasını sağlamayı hedefliyor. Çalışmalar kapsamında DSİ tarafından geçtiğimiz aylarda  Ovacık'ta yapılan Hatipoğlu Barajı'nın ardından Eskipazar yer altı su depolama projesini tamamladı.

Devlet Su İşleri tarafından Karaabük Eskipazar'a bağlı Doğancılar Köyü'nde inşaatı tamamlanan Eskipazar yeraltı su deposuyla bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

"Ülke Ekonomisine 70 Bin TL Katkı Sağlanması Bekleniyor"

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, DSİ o k son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını ifade etti. Karabük Doğancılar yeraltı depolamasında çalışmaların tamamlandığını belirten Yıldız, "Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor." dedi.

[caption id="attachment_50901" align="aligncenter" width="300"] DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yer altı depolama projesi ile birçok kazanım elde edileceğini ifade etti. [/caption]

Çalışmaları tamamlanan Karabük Doğancılar yeraltı depolaması ile 20 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyleyen Yıldız, "Yeraltı depolamasında, gövde betonu, drenaj alanı, kazı - dolgu imalatları ve su alma yapısı imalatları tamamlandı. Temelden yüksekliği 7 metre ve su depolama kapasitesi 6 bin metreküp olan Karabük Doğancılar Yeraltı Depolaması tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 70 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir." şeklinde konuştu.