Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Çakır gerçekleştirdiği basın açıklamasında sağlık personellerinin yaşadığı sıkıntı vurgu yaptı. Geçtiğimiz günlerde sağlık personelleri için giderlerse gitsinler ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini kabul etmediklerini ifade etti. Başkan Çakır, "öncelikle, şiddete uğrayan, şehir hastanelerinde yalnızlaştırılan, adaletsiz performans uygulamalarıyla köşeye sıkıştırılmaya çalışılan, beyin göçüne zorlanan; tüm bun rağmen yılmadan, usanmadan insanımıza hizmet etmeye devam eden sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun!.." diyerek başladığı basın açıklamasının devamında şunları kaydetti. "Biz,  Sağlık Çalışanlarımızın TIP Bayramı günü önün de, Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı R.T.Erdoğan’ın, Hekimlerimiz için yaptığı “giderlerse-gitsinler” açıklamasını kabul etmiyoruz. Asla kabul etmiyoruz ve onurlu-gururlu sağlık Çalışanlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha gururla açıklıyoruz. Çok yakın dönemde ve halen sıkıntılarını çektiğimiz ‘Covid-19 pandemi’ sürecinde hayatlarını ortaya koyan, İnsanlık adına mücadele veren sağlık çalışanlarımıza “İşinize gelmiyorsa gidin” anlayışı karşısında da sessiz kalmamız beklenmesin. Sağlık Çalışanlarımızın, Doktorlarımızın Şiddet görmeleri, 36 hatta 48 saat çalışmak zorunda kalmaları, Döner sermayelerden yararlanamamaları, Haksız uygulama maruz kalmaları bu ülkenin ana sorunlarından biri olmuşken, cefakâr - fedakâr Sağlık çalışanlarımız için dün olduğu gibi bugünde desteğimizi tam vermekteyiz ve vermeye de devam edeceğiz.. Onun için sağlık Çalışanlarımızı, Doktorlarımıza yapılan bu aşağılamayı kabul etmediğimizi bir kez daha haykırıyor, bir kez daha 14 Mart TIP bayramını kutluyor, ’Her Şey Güzel Olacak ve Geliyor Gelmekte Olan’ diyoruz..

Öte yandan,  Karabük’e gelen CHP Ekonomi Masası heyeti, içinde bulunan Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Üst düzey yöneticilerinden 9 Milletvekilimizin STK lar, oda temsilcileri ve iş adamlarımızın katılımı ile de gerçekleşmiş olup toplantı başarı ile sonuçlanmıştır.

Gelen Vekillerimizin programın formatı gereği özellikle ekonomi konusunda, iş adamlarımız, oda temsilcilerimiz yanı sıra  STK Başkan ve Yöneticileri ile toplantı yapma doğrultusunda taleplerine istinaden gerçekleşen toplantımız sonrası Basınımıza yansıyan haberler olmuştur. Bu konuda sadece şunu diyebiliriz, CHP iç dinamikleri canlı ve iktidara yürüyen bir parti oluşu nedeniyle doğal o k parti içi farklı görüşler de olacaktır. Ancak, Parti Yönetim Kurullarımızın;  dün olduğu gibi bugün de kol kırılır yen içinde kalır anlayışı ile konuların sosyal medya ağları üzerinden tartışmasını uygun bulmadığını tekrar hatırlatıyor, Saygılar sunuyoruz.."