Kardemir'de 2017 yılı mali genel kurul öncesi Kamil Güleç ve oğlu H. Çağrı Güleç tarafından usulsüz şekilde hisse takası yapıldığı mahkeme kararı ile tespit edildi. Karabük Derin Haber o k dün yazdığımız "Yalancının Mumu" içerikli makalemiz (köşe yazımız) geniş yankı uyandırdı. Güleç ailesinden  bugün alel acele bir açıklama yapı k aklandık iddialarını ispatlamaya çalıştılar. Hem de SPK nın yazısını kendilerine göre ve kısmi o k yorumlayarak. Halbuki bilmeleri gereken en önemli nokta SPK sadece idari denetim yapar. Aklanma mercisi sadece Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleridir. Yargıdır. SPK aklama mekanizması değildir. Peki Türk adaleti, yargısı ve Türkiye Cumhuriyeti Mahkemeleri ne demiş!

İŞTE BELGE

Bakın Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatı ile Karabük 2. Asliye Hukuk Mahkemesi ne kadar almış! Bakın bakın iyi okuyun. İşte 2019/260 sayılı karar. Ben kısaca özetleyeyim siz okuyun. Diyor ki; Karçel ve Kardökmak'taki KRDMB hisselerinin Çağ Çelik'e Kamil Güleç tarafından usulsüz şekilde devredildiği anlaşılmıştır. Okuyunun, okuyun. Bir daha okuyun. Hani aklandıydınız? Yalancının mumu öğlene kadar desem tam yeri değil mi? Okudunuz mu? İyi okudunuz mu? Ne diyor yüce Türk adaleti, USULSÜZLÜK YAPMIŞ diyor. Şimdi Güleçleri akladığı iddia edilen SPK kararını hep birlikte inceleyelim.

SPK NE DİYOR?

Biz SPK'nın kararını araştırdık. Hukuk camiasına sorduk. Uzman danıştık. İşte gerçekte ne diyor: SPK diyor ki: Zaten bu konuda açılmış ve devam eden davalar var. Mahkeme kararları var. Bildirimler konusunda zaten uyarılarda bulunmuştuk. Şimdi bu davalar devam ederken bizim verecek bir kararımız yok. Diyor. Yani Biz Türk adaleti yerine kendimizi koyamayız. Diyor. Bugün itibari ile yeni bir tespitimiz yok diyor. ŞİMDİ AKLANMIŞ MISINIZ? Başta siz Güleçlere, Kardemir'in 1 lot dan en fazlasına sahip hissedarlarına, demir çelik piyasasına, SPK yetkililerine soruyorum. Karabük Asliye Hukuk Mahkemesi "usulsüz devir" demiş. Hem Kardemir'in hem bağlı ortaklıkların açtıkları ve halen devam eden bir çok dava var. Bunca davalar devam ederken AKLANMIŞ oluyor musunuz? Neymiş? YALANCININ MUMU ÖĞLENE KADAR!