Kurulduğu ve aktif olduğumuz günden beri sizlere en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Karabük Derin Haber o k gün geçtikçe daha da gelişerek bugünlere geldik. Sizlerin ilgi ve alakanız ile okunma sayısı en yükseklerde olan birkaç haber sitesinden birisi olduk. Çok ciddi haberlere kamuoyu adına imza attık. Sizleri bilgilendirdik.

SİBER SALDIRI ALTINDAYIZ

Karabük Derin Haber sitemiz yaklaşık bir aydır bizlerden rahatsız olan birilerinin siber saldırısına maruz kaldık. Ramazan ayı boyunca haber metinlerimizin içine bahis vs sitelere yönlendirici linkler konuldu. Hem siz okurlarımızın uyarısı hem bizlerin farketmesi ile bu yöndeki saldırılar ile mücadele ettik ve tamamen temizleyip bir daha yönlendirme konulamaz hale getirdik. Ancak bu seferde haber sitemizin admin paneline girilmeye çalışıldı. Başarılı olunamayınca Bot denilen yazılımlarla çok yoğun giriş talebi oluşturup internete çıktığımız server çökertilmeye çalışıldı. Bir gün içinde aynı anda 217 bin giriş yapılmaya çalışınca sunucumuz kendini korumaya aldı. Bu yüzden zaman zaman haber sitemize giremediniz. (haberin altında resimlerde görebilirsiniz) An itibari ile bütün bu siber saldırılar sonrası cloudflare denilen koruma duvarında saldırı altındayım modunu çalıştırmak zorunda kaldık. Bunun manası da şu ki, sizler siteye girmeye çalıştığınızda 5 saniye bekleyin diye ekrana bir uyarı geliyor. Program siteye girmeye çalışanın bot saldırımı yoksa normal giriş mi olduğu kontrolünü yapıp sonra haber sitemize yönlendiriyor. (haberin altında resimlerde görebilirsiniz)

HAFTA SONU YENİ SİSTEM

Teknik ekip arkadaşlarımızın yoğun çalışmaları tamamlanmak üzere. Sizlerden bir iki gün daha sabır istiyoruz. Pazar gününden itibaren yeni sistemle çok daha güvenli ve kesintisiz sizlerle olacağız. Anlayışınıza teşekkürler.

KİM NE İSTİYORUZ HABER SİTEMİZDEN?

Haberimizin altındaki resimde de göreceğiniz gibi  Norveç’ten tutunda Singapur’a, Kanada’ya, Fransa’ya kadar çok sayıda ülkeden siber saldırı alıyoruz. İnsan kendi kendine soruyor! Bu ülkeler neresi, Türkiye neresi? Bu ülkelerin dili ne, bizim dilimiz ne? Ulus rası ve ulusal düzeyde yüzbinlerce haber sitesi var. Neden biz? Neden Karabük Derin Haber? Kendilerini gizleyerek başka ülkelerden yapıyormuş gibi bizlere saldıranların amacı nedir? Bizden alabilecekleri maddi hiçbir şey yok. Kafa yorgunluğumuzdan başka. “Kimlerin tavuğuna kış dedik” Bu kadar saldırıyı ısrarla bize yönlendirecek kadar kim yada kimler rahatsız olmuş olabilir? Biz bunları atlatırız. Sadece bizlerin biraz daha masraf yapmasına, biraz daha kafasının yorulmasına vesile olursunuz. Emin olun bu bizi pes ettirme çabalarınız bize kamçı yerine geçiyor. Daha azimli, daha hırslı yapıyor. Çünkü bizim arkamızda Karabük kamuoyu var. Derin Haber okurları var. Bizlere her daim güç veren takipçilerimiz var. Asla pes etmeyeceğiz.