PROTOKOL İNTERNET GAZETECİLERİ DERNEĞİ RESEPSİYONUNDA BİR ARAYA GELDİ

Kısa adı KİGMED olan Karabük İnternet Gazetecileri ve Medya Derneği tarafından yeni kurulması vesilesi ile tanıtım yapıldı.  Tanıtım da 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle düzenlenen muhteşem resepsiyonda siyaset, bürokrasi ve iş camiası bir araya geldi.

SİYASET VE BÜROKRASİ KATILDI

Safranbolu Hilton Garden Inn’de düzenlenen tanıtım ve çalışan gazeteciler günü kutlama etkinliğinde salon hınca hınç doldu. Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy katıldılar.  Safranbolu Karabük Valisi Fuat Gürel, Kaymakamı, Fatih Ürkmezer,  Karabük İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ hazır bulundular. Belediye Başkanlarından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker teşrif ettiler. Ak Parti'den  Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ve il yönetim kurul üyeleri oradaydı. Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı ve bazı yönetim kurulu üyeleri Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık salonda idi. CHP'den Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ve Safranbolu İlçe Başkanı Bahtiyar Acar davete katıldılar. Bürokratlardan Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun katılımcılar ile sohbet etti. Ayrıcı İş Kur Müdürü Coşkun Güven, Kosgeb Müdürü Serhat Saygın, Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin davete icabet ettiler. Ayrıca Bazı S.T.K.  Başkanları, şehir dışı ve içerisinden gelen iş adamları katıldı. İLK KONUŞMAYI DERNEK KURCU BAŞKANI YAPTI Resepsiyonun açılış konuşmasını kurucu başkan Ergün Başkaya yaptı. Başkan Başkaya gazeteciliğin geçmişten günümüze gelişimi ve yazılı halden dijital ortama geçişini anlattı. Başkaya;  “Bu dönüşüm sonrası gelinen noktada internet gazeteciliği günün gerçek ve vazgeçilmezi olmaktadır. Ancak yasal altyapısındaki eksiklikler nedeniyle kontrolsüz bir şekilde çoğalması ciddi sıkıntı ve sakıncalar oluşturmaya başlamıştır. Derneğimizin kurucu üyeleri o k bizlerde bu sıkıntıları görmekteyiz. En azından yasal ve kontrol edilebilir zemine oturmasına katkı sağlamak amacıyla bu derneği oluşturduk. Gerek resmi kurumlardan, gerek siyaset kurumundan gerekse toplumun diğer katmanlarından ilgi gördük.  Ciddi teveccüh ve destek aldık, almaya da devam ediyoruz” dedi.

VALİ GÜREL VE VEKİLLERDEN NET MESAJLAR

Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve Hüseyin Avni Aksoy’da birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında bugün çağın getirdiği dijital gazeteciliğin yasal zeminde olmayışına işaret edildi. Gazetecilik meslek onur ve ahlakına uygun, kurumsal, yasal ve denetlenebilir noktada olmasının son derece önemli olduğunu vurguladılar. Derneğin (Kigmed) bu noktada kuruluş amaç ve gayeleri ile ciddi bir adım attıklarını ve desteklediklerini ortaya koydular.

PLAKET TAKTİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından derneğin kuruluş öncesinde ve kurulduktan sonra yaptıkları maddi ve manevi desteklerinden dolayı plaketler verildi. Başta Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Ünal, Güneş ve  Aksoy plaket aldı. Ayrıca Bürokrasi, Siyaset ve Ticaret Çevrelerinden bazı isimlere plaket takdimi yapıldı. https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber/videos/2435540500089668/