Yenice ÇPAL Öğrencilerine Avrupa ’da Staj İmkanı

Türkiye Ulusal Ajansına sunulan “Metal Teknolojisi Alanında Öğrenim Gören Öğrencilerin Avrupa’da Kaynakçılık Stajı” kapsamında 5 öğrenci yurt dışında staj yapacak.

Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri öğretmenleriyle birlikte alanlarıyla ilgili eğitim alıp, staj yapmak için İspanya’nın Barcelona şehrine gitti.

Okul Müdürü Mahir Emre Doğuş konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Erasmus+ Projesi kapsamında öğrencilerimiz farklı kültürleri yakından tanıma fırsatına ulaşmışlardır. Ayrıca yabancı dillerini de geliştirme fırsatına ulaşmışlardır. Projede yer alan öğrenci ve öğretmenlerimiz, ulus rası geçerliliği olan belgelere sahip olma fırsatı bulmuştur. 2023 eğitim vizyonu adına gelişimleri açısından son derece önemli bilgiler edinmiş oldular. Projelerimizin vasıtasıyla öğrencilerimizin girişimcilik ruhları gelişecek farklı kültürlere saygılı olmayı öğrenecekler ve diğer akranlarına göre farkındalık meydana geldiğini göreceklerdir. Proje sonunda öğrencilerimize Europass Belgesi ve Katılım Sertifikası verilecektir. Gelecekte öğrencilerin iş başvurularında da diğer akranlarına göre öncelik hakkına sahip olacaklardır. Öğrencilerimizin Erasmus+ Projeleri sayesinde öğrencilerin mesleklerine yönelik ilgisinin de fazlasıyla artması sağlanacaktır."