YILMAZ KIRIK ADAY OLMAYACAK

AK Parti'de başlayan kongre sürecinde henüz delege seçimleri yeni tamamlanmıştı. İlçe başkanlığı seçimlerinin bu yıl içerisinde yapılması öngörülüyordu. Henüz ilçe başkanlığı seçimlerinin ne zaman yapılacağı açıklanmazken, AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık'tan ilginç bir çıkış geldi.

KARARI VERMEDEN BİR DİZİ GÖRÜŞME YAPTI

İlçe Başkanı Kırık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılacak ilçe kongresinde aday olmayacağını açıkladı. Yılmaz Kırık yaptığı açıklamada şunları söyledi: "AK davamızın gönüldaşları 07.09.2016 yılında atama yolu ile geldiğim görevime 7. Olağan Kongreye kadar devam edeceğim. İlçe Başkanlığım sürecini AK Parti Genel Merkezi ve Genel Merkez İl Koordinatörümüz Dr. Mustafa ESGİN ile istişare ettim. İl Başkanımız Av. İsmail ALTINÖZ, Milletvekillerimiz Cumhur ÜNAL, Niyazi GÜNEŞ, İlçe Koordinatörümüz Murat DERECİK ile görüştüm. İlçe Yönetim Kurulumuz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ve Yönetim Kurulları Başkanlarımızla değerlendirmeler yaptım. Yapmış olduğum istişareler ve değerlendirmeler sonucunda 7.Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığı Adaylığı Müracaatında bulunmamaya karar verdim. Almış olduğum bu kararın saygı ile karşılanmasını temenni ediyorum."

AK DAVAMIZ İÇİN MÜCADELE VERMEYE ÇALIŞTIK

Açıklamasının devamında ise 3.5 yıldır görevde olduğunu belirtti Kırık; "Yaklaşık 3.5 yıl görev yaptım. AK parti gönüldaşlarımız ile onurla şerefle taşıdık. Teşkilatımızın bütün kademelerinde görev alan başkanlarımızla beraber hareket ettik. AK gönüldaşlarımız, memleketimiz, ilçemiz ve de AK davamız için mücadele vermeye çalıştık. Elbetteki bu zorlu süreçte hatalarımız olmuş olabilir. Kalp kırgınlıklarımız olabilir. Birbirlerimize hak ve hukuklarımız olabilir. Yaşanan olaylar ve süreçler memleketimiz içindir. AK davamız içindir. İlçemiz içindir. Arkadaşlarımızla  AK davamızın, memleketimizin, ilçemizin birlik ve beraberliği için mücadele etmeye çalıştık. Memleketimize ve ilçemize yatırımların önünü açmaya çalıştık. Hizmet etmek için mücadele etmenin gayreti içerisinde olduk. Memleketimiz de yaşatılmaya çalışılan yeni kapı ruhunu ilçemizde hissettirmeye çalıştık. Cumhur İttifakının yapısına zarar vermemek için gayret ve çabalar gösterdik. Görüş ve fikirleri ayrı olan kardeşlerimizi buluşturmaya çaba gösterdik. Siyasi Parti Teşkilatlarının birbirleriyle kaynaşmasını sohbet ortamlarının oluşturulmasını sağlamaya çalıştık.

MÜCADELE VE GAYRETE DEVAM

7. Olağan Kongre de bayrak değişiminde görev alacak olan ilçe başkanına ve yönetimine şimdiden başarılar dileyen Kırık, şu ifadelere yer verdi: " Kongrede bayrak değişiminde görev alacak olan ilçe başkanına ve yönetim kuruluna şimdiden başarılar diliyorum. Önceki siyasi parti deneyimlerimle AK Parti içerisinde edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlerim var. Bu birikimlerle AK davamızın gönüldaşlarının yanlarında olacağımızdan kimsenin şüphesi ve tereddütlü olmasın." Kırık Açıklamasının sonunda parti teşkilatına da teşekkür etti.