KAMU HİZMETLERİNE ERİŞİM AÇIK KAPI İLE HIZLANDI

Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere yılda iki kere yapılacak olan "Açık Kapı Projesi Değerlendirme Toplantı"nın ilki yapıldı. Valilik Büyük Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantı, Karabük Valisi Fuat Gürel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve kurumların projeden sorumlu personeller katıldı. İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projeyle kamu hizmetlerine erişimin daha hızlı hale geldiği ifade edildi.

AÇIK KAPI PROJESİ TANITILDI

Açık Kapı Birim Koordinatörü Ayşe Harmanbaşı tarafından "Açık Kapı Projesi" hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda 2018 yılında 280, 2019 yılında bin 250 başvuru yapıldığı açıklandı. Bunların yüzde 54’ü olumlu, yüzde 16 olumsuz ve yüzde 30’u kısmen olumlu, kısmen olumsuz o k cevaplandırıldığı belirtildi. Başvuruların sosyal hizmetler, çalışma ve sosyal güvenlik, yerel yönetimler, eğitim, sağlık, emniyet ve güvenlik hizmetleri ana başlıkları altında yapıldığı söylendi.

AÇIK KAPI BAŞVURULARI ASKIDA BIRAKILMAMALI

Karabük Valisi Fuat Gürel toplantıda bir konuşma yaptı. Gürel; "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları ile 81 ilimiz ve yaklaşık 160 ilçemizde fiilen Açık Kapı Projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda 5 Temmuz 2018 tarihinde valiliğimizde de Açık Kapı Bürosu kuruldu. Bir yılı aşkın süredir de başarılı bir şekilde faaliyetlerini yürütmektedir. Kurumlarımızın hassasiyet göstermelerini istediğimiz bazı hususlar var. Başvuruların 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılmasına dikkat edilmeli. Kurumlarımız tarafından vatandaş başvuruları sistemden düzenli o k takip edilmeli. Son gün beklenmeden başvuru işleme alınmalı. 7 iş günü içerisinde sonuçlanması mümkün olmayan başvuru ara cevap verilmeli. En makul sürede işlem tamamlanmalı, başvurular askıda bırakılmamalı." dedi. Başta yerel yönetim birimleri olmak üzere bütün hizmet alanlarında yapılan başvuruların titizlikle incelendiğini aktaran Gürel şunları kaydetti: "Vatandaş başvurularına geleceğe atıfta bulunu k ucu açık cevapların verilmemesi, vatandaşların işini sürüncemede bırakmadan olumlu veya olumsuz net cevaplar verilmeli. Vatandaş başvurularında mevzuatın kesin bir şekilde sınırlandırmadığı, idareye takdir yetkisi bırakılan alanlarda vatandaş odaklı yaklaşım sergilenmeli. Başvuru resmi yazışma kurallarına uygun, dilekçe kanununa göre işlem yapılıyor gibi cevap verilmeli. Başvuruların takibi ve sonuçlandırılması sürecinde herhangi bir aksaklığa mahal verilmemeli. Bu vesile ile toplantımıza katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Toplantının ilimiz için hayır vesile olmasını temenni ediyorum." Toplantının son bölümünde, görüş ve öneriler dile getirildi.