Ak Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık dün sosyal medyasından basın kuruluşlarına bir açıklama yapmıştı. Mart ayında yapılacak olan ilçe kongresinde aday olmayacağını belirtmişti. Kırık, yeniden neden aday olmayacağının sebeplerini de açıklamıştı. Ancak açıklama özellikle muhalif ulusal basında "İSTİFA ETTİ" şeklinde yer alınca ortalık karıştı. Ak Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz oluşan tepkiler üzerine sert bir açıklama yaptı.

İSTİFA ETMEDİ

Altınöz açıklamasında: "Yenice İlçe Başkanımız Sayın Yılmaz Kırık yaptığı yazılı açıklamada şunları vurgulamıştı. “18.08.2017 yılı 6. Olağan Kongrede seçilerek göreve devam ettiğim ve 7. Olağan Kongre gününe kadar görevime devam edeceğim. İlçe Başkanlığım sürecini AK Parti Genel Merkezi ve Genel Merkez İl Koordinatörümüz Dr. Mustafa Esgin ile istişare ettim. İl Başkanımız Av. İsmail Altınöz, Milletvekillerimiz Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ile değerlendirdim. İlçe Koordinatörümüz Murat Derecik, İlçe Yönetim Kurulumuz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ile sürdürdüm. Yönetim Kurulları Başkanlarımız ve dostlarım, arkadaşlarım ve de özellikle de ailem ile istişareler ettim. Bunların sonucunda 7. Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığı Adaylığı müracaatında bulunmayacağımız kararını belirtmek isterim.” Şeklinde açıklaması çok açık ve net idi.

İSTİFA ETTİ ŞEKLİNDE SERVİS EDİLDİ

Ancak buna rağmen ülkemizin en ciddi ajanslarından İHA tarafından abonelerine ne amaçla ve ne maksatla olduğunu anlayamadığımız şekilde farklı aksettirildi. AK Parti Yenice İlçe Başkanı Kırık görevinden istifa etti diyerek servis edilmiştir. Yine İha’yı kaynak gösteren muhalif yanlı haber siteleri de mal bulmuş mağribi gibi bunu partimiz aleyhine kullanmışlardır. Yerel haber siteleri İha’nın başlığının doğru olmadığını görüp düzeltmişlerdir. Bu düzeltmeyi yapan basın mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz. İlçe başkanımız kesinlikle istifa etmemiş açıklamasında da belirttiği gibi 7. Olağan kongrede aday olmayacaktır ve kongre gününe kadar bizim ilçe başkanımızdır. Kongreden sonrada kendisi il teşkilatımızda görev verilecek ve hizmetine devam edecektir." dedi.
KAMUOYUNUN DOĞRUYU ÖĞRENMESİ ADINA BU AÇIKLAMAYI YAPIYORUM
Altınöz açıklamasının devamında ise partisinin yıpratılmak istenildiğinin vurgusunu yaptı."İha gibi kurumsal ciddi bir ajansın bu hatasını telafi ederek düzeltmesini bekliyoruz. Bu hatalı başlığın da basit bir ihmal olmadığı ilçe başkanımızı ve onun üzerinden partimizi yıpratmak için yapıldığı konusunda şüphelerimiz vardır. Özellikle il başkanı o k ilçe başkanımızın hak ve hukuku bize emanettir. Basın yoluyla ilçe başkanımıza yönelik oluşturulan bu algı ve itibarsızlaştırmaya çalışılmaktadır. Buna dönük başlığın ve içeriğin düzeltilmesi ve kamuoyunun doğruyu öğrenmesi adına bu açıklamayı yapıyorum." ifadelerine yer verdi.