İDLİB'E YARDIM ELİ

Karabük "Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız" yardım kampanyasına duyarsız kalmadı. Bu kapsam da toplanan yaşam malzemelerinin bulunduğu yardım tırını İdliblilere gönderdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde ve Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD)'ın koordinasyonunda sivil toplum kuruluşları bir araya gelmişti.

KARABÜK'TE İDLİB İÇİN YARDIM TOPLANDI

Başlatılan"Bir Aradayız, İdlib’in Yanındayız" kampanyası kapsamında Türk Kızılayı Karabük Şubesi ile Safranbolu Temsilciliği tarafından yaşam malzemesi toplandı. Toplanan yaşam malzemeleriyle yüklü tır, bombardımandan kaçarak Türkiye sınırına yakın çadır yerleşen İdlibliler için yola çıktı. Toplanan malzemeler arasında Battaniye, un, çocuk maması ve kıyafet yer alıyor. Yardım tırı Karabük Kent Meydanı’nda düzenlenen törende dua edilerek Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.

İDLİB YARDIM TÖRENİNDE VALİ GÜREL KONUŞTU

Törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, ülkenin yanı başında insanlık dramı yaşandığını belirtti. Binlerce insanın evinden, yurdundan edildiğini ifade eden Gürel, "Onların, bu kış ortamında, şartların ağırlaştığı bu ortamda yardıma ihtiyaçları var. Türk milleti bu konuda kadirşinastır, yardım severdir. Dünyanın neresinde olursa olsun, dinine, cinsiyetine bakmadan ora yardım gönderen bir milletiz. Biz elimizden gelen gayreti gösterip, ora yardımlar göndereceğiz. Emperyal güçler nerelere girerse girsin oraları maalesef tarumar ediyorlar. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da bunları maalesef yaşıyoruz. Ama bu bölgenin sahibi bizleriz, bu coğrafya bizim coğrafyamız, gönül coğrafyamız, geçmişten kardeşlik bağıyla bağlı olduğumuz coğrafya. Buradaki her sıkıntı bizi bir şekilde bulur. Onun için buraları düzenlemek, buralarla ilgili söz sahibi olmak bizim hakkımız" dedi.

KARABÜK MV CUMHUR ÜNAL İDLİB'E YARDIM'IN AMACINI ANLATTI

"On sahip çıkmazsak, yarında bize kimse sahip çıkmaz" AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal tören de konuşma yaptı. Ünal, Suriye’nin Türkiye’nin komşusu olduğunu, kuzeyinin özellikle Türk kökenli, Türkçe konuşan, insani ilişkileri olduğu bölge olduğunu belirtti. Ünal; "Çanakkale Savaşı’nda da Suriyeliler, ’Suriyeli’ dediğimiz ama Türk kökenli olan insanlarımız bu vatan için şehit olmuşlar. Bugün biz nemelazımcılık yaparak on sahip çıkmazsak, yarında bize kimse sahip çıkmaz."

KARABÜK MV NİYAZİ GÜNEŞ İDLİB MAĞDUR, BİZ YANINDA OLMALIYIZ

"Anadolu öncelerden beri hep sığınak haline geldi" AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş de dostluğun böyle günlerde belli olduğunu ifade etti. Mağdur ve mazlum ulaştırılmak üzere yardımların yola çıkmasının takdire şayan olduğunu anlattı. Güneş; "Yardımın küçüğü, büyüğü olmaz. Türk milleti, bugün için dünyada mağdurların ve mazlumların yanında olan bir millettir. Bunu yok saymak mümkün değildir. Bu günler de kalıcı değildir. Ama böyle günlerde mazlumun, mağdurun yanında olmak Türk milletinin ayrılmaz bir vasfı durumundadır" diye konuştu.

KIZILAY ŞUBE BAŞKANI İDLİB YARDIM TÖRENİNDE KONUŞTU

"Zulüm, eziyet sürdüğü sürece bizde yardım etmek zorundayız" Kızılay Karabük Şube Başkanı Özcan Büyükgenç de törende bir konuşma yaptı. Özgenç; İdlib’te yaşanan insanlık dramına değindi. Orada yaşayan insanların derdine bir nebze de olsa derman olmak için yola çıktıklarını belirtti. Suriye’de 2011 yılından bu yana yaşanan insanlık ayıbının devam ettiğini vurguladı. İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk konuşmalardan sonra dua yaptı. Dua sonrası yardım tırı, Türkiye sınırına yakın çadır yerleşen İdlibliler için yola çıktı.