Safranbolu Cemal Caymaz Mahallesinde arsası Safranbolu’nun köklü ailelerinden olan Acar Ailesi tarafından bağışlanan ve Abdurrahman ve Sadiye Arslan adlı hayırsever vatandaş tarafından yapımına başlanılan Sadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kur’an Kursunun temeli Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katlımı ile atıldı.

Kur’an Tilaveti ile başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını Mahalle Muhtarı İmral Demir yaptı.

Mahallesinde böylesi güzel bir eserin yapılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Demir emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın ise “ Bu Cami’yi buraya yaptırmayı düşünene Aslan Ailesine teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Yine arsasını bağışlayan Acar ailesinin tüm fertlerine de teşekkür ediyorum. İnşallah tamamlandığında da açılışını yine böyle kalabalık bir şekilde yapar uzun yıl Safranbolu’da ibadete açık kalır. Ben böylesi güzel bir törende bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerime de teşekkür ediyor Camimizin şimdiden hayırlı olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Aydın’ın konuşmasının ardından İlçe Müftüsü Hasan Güneş’in yaptığı duaların ardından temel atma törenine geçildi.