Tüm organları ters tarafta olan 54 yaşındaki Seher Çelik, Kastamonu Özel Anadolu Hastanesinde Laparaskopik (Kapalı) safra kesesi ameliyatı oldu. 

Ameliyatı gerçekleştiren Kastamonu Özel Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ayvaz, bu durumun yaklaşık 50 bin doğumda bir görüldüğünü belirterek, meslek hayatı boyunca binlerce safra kesesi ameliyatı yaptığını fakat bu vakanın da şimdiye kadar gördüğü ikinci vaka olduğunu söyledi.
Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ayvaz, organları ters tarafta olan hastalarda laparoskopik ameliyat yaparken zorluk çıkabildiğini belirterek, ayna görüntüsü olduğu için ters elin kullanılması gerektiğini kaydetti.
Ayvaz, şöyle konuştu: “Bu hastaları ameliyat etmenin zorlukları var. Aynaya bakıp yazı yazmak gibi. Üstüne üstlük Seher hanımın safra kesesinde iltihabi durumu da mevcuttu. Çok şükür kazasız belasız bitirdik, sağ salim taburcu ettik.”
Organları ters tarafta bulunan ve kapalı safra kesesi ameliyatı olan hasta ise, “Allah doktorumuzdan razı olsun. Açıkçası bu ameliyat burada yapılabilirini diye çok tereddütte kalmıştık. Ama doktor bey bize tecrübelerinden bahsetti, yaptığı ameliyatları anlattı. Bizde güvendik yattık. Ameliyat sonrası çok rahat geçti, kontrolümü de oldum. İyi ki burada ameliyat olmuşum” diye konuştu.