Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-10 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Türkiye İnovasyon Haftası’ndaki yerini aldı. Ekonomiden bilime, spordan sinemaya birçok konunun ele alınacağı etkinliğe Karabük Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İbrahim Kürtül ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üç gün boyunca 10 farklı ülkeden fark yaratan profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturan etkinliğe Karabük Üniversitesi de katı k kendine ait stantta, yaptığı birçok bilimsel çalışmasını tanıtma imkanı buluyor.

Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında İstanbul’da bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, İstanbul Teknik Üniversitesi’ni de ziyaret ederek burada ilk o k Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca ile bir araya geldi. Ziyaretin ardından Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindekiler İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde faaliyetlerine devam eden İTÜ ARI Teknokenti’ni gezerek incelemelerde bulundu. Ayrıca, İTÜ Kuluçka Merkezi de ziyaret edilerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alındı ve burada faaliyette bulunan Karabük Üniversitesi mezunu mühendisler ile sohbet edildi, yaptıkları işlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ile Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Medipol Üniversitesi Deney Hayvanları Araştırma Merkezi’ni de ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. 

Karabük Üniversitesi ve MATİL Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında İstanbul’daki ziyaretlerini sürdüren Rektör Prof. Dr. Refik Polat; Ar-Ge, inovasyon, teknoloji geliştirme ve akredite laboratuvar hizmetleri konusunda faaliyet gösteren Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş (MATİL)’ye de ziyaret gerçekleştirerek işbirliği protokolüne imza attı.

Ziyaret kapsamında Karabük Üniversitesi Demir-Çelik Enstitüsü Margem ile Matil A.Ş. Çelik Test ve Araştırma Merkezi laboratuvarları arasında akredite test ve analiz konularında işbirliği yapılmasına yönelik sözleşme imzalandı

Üniversite – Çelik sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik ne gibi ortak çalışmalar yapılabileceğinin değerlendirildiği ziyaret, merkez altyapısı ve laboratuvarlarının gezilmesiyle sona erdi.

 

.