T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde bu yıl 10. su düzenlenen, aralarında Safranbolu’nun da olduğu çok sayıda partner il ve partner ülkenin yer aldığı fuar sona erdi.

Dünya turizmini İzmir Turizm ve kongre merkezinde buluşturan Travel İzmir 2016 ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ Osmanlı’nın izlerini bu günlere taşıyan Safranbolu’muzu bir kez daha gururla temsil ettik “ dedi.

Belediye o k yurt içi ve yurt dışında pek çok fuara tanıtıma katkı sağlayarak 1 Milyon turist hedefini bir an evvel yakalamak ve Safranbolu’nun her kes tarafından bilinmesini sağlamak amacı ile çalışma devam ettiklerini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Bu yıl Karabük Valiliğimiz, Safranbolu Kaymakamlığımız ve Safranbolu Belediyesi o k ortaklaşa katılım sağladığımız fuarın yine en çok ziyaret alan standı olmayı başardık. Bunda fuar girişi olan A Holü’nün girişte olması ve hemen burada bizim standımızın olması büyük katkı sağladı. Yine fuar süresince aralarında Valilerimiz, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, İş Adamlarımız ve özellikle öğrenci gurupları olmak üzere yaklaşık 50 bin’e yakın vatandaşımız ziyarette bulundular ve kendilerine cd, broşür dağıtırken lokum ikramında da bulunduk” dedi.

Safranbolu’nun tarihi dokusu, kültürü, korumacılıktaki başarısı, Avrupa standartlarındaki yaşama standartları ile çok sayıda il ve ilçeye örnek teşkil ettiğini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy şöyle konuştu; “ Safranbolu’nun bu standart gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bizlerde 2009 yılından bu yana Safranbolu’muzun çok daha tanınan bire kent olması için var gücümüz ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu