Gümrük Camiası 11 Martta Başkanını Seçecek

Gümrük Müşavirleri, Yetkili Gümrük Müşavirleri ve Gümrük Müşavir Yardımcılarının en büyük meslek örgütlerinden birisi olan İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği 11 martta yeni başkanını seçecek.

Binlerce üyesi olan İ.G.M.D (İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği) nin 11 Mart 2017 tarihinde Lüti Kırdar Spor Salonunda yapılacak Genel Kurulunun hayli çekişmeli geçecek bir başkanlık seçimine sahne olması bekleniyor.

İGMD nin mevcut başkanı Serdar Keskin idealist Grup ile birlikte gireceği seçim yarışı ile ilgili o k Karabük Derin Haber’e yaptığı açıklamada; "40 Yılı aşkındır camianın içerisindeyim. Hem meslek hayatım boyunca, hem halen başkanlığını yaptığım dönem boyunca neler yaptığımı camiadaki bütün arkadaşlarım bilir. Sorunlarımızı, beklentilerimizi, camiamızın isteklerini iyi biliyorum. Meslektaşlarımız en iyi şekilde hizmet vereceğimden emin olsunlar” dedi.

Başkan Serdar Keskin ile birlikte hareket eden idealist gurup adına yapılan açıklamada ise;

“Gümrük Müşavirliği mesleğini icra eden meslek mensupları , mesleğimizin genel menfaatleri korumak ve gelişimi sağlamak amacıyla bu güne dek, dernek seçimlerine ayrı ayrı gruplar halinde girmekteydi. Ancak önümüzde yer alan yeni süreçte, mesleğimizin mevcut şartlarda sürdürülebilmesi ile ilgili son dereceydi ciddi tehditler ortaya çıkmıştır.

Ortak hedef ve arzusu ; mesleğimizi sürdürülebilir kılıp, gelecek kuşak taşımak ve yasadan gelen haklarımızı en etkin şekilde kullanmak olan bizler, İDEALİST GRUP çatısı altında, mesleğimizin gücünü birleştirmek adına bir araya geldik. Meslektaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin mesleğimizin gücüne inanarak beraberce el ele, kol kola yürüme kararı aldık.Mesleki Bağımsızlığımızı devam ettirebilmek adına, siz değerli meslektaşlarımızı, ekmeğimize sahip çıkmak için;
BİZ OLMAYA, BERABER OLMAYA ve BİR OLMAYA davet ediyoruz.”
Denildi.

Öte yandan İGMD (İstanbul Gümrük Müşavirliği Derneği’nin diğer başkan adayları ise başkan adaylığını Kenan Güler’in yaptığı Ortak Akıl Birliği ve Başkan adaylığını Zeynel Tutar’ın yaptığı Bağımsız Gümrük Müşavir Yardımcıları Platformu

Lütfi Kırdar Spor Salonunda 11 Mart tarihinde yapılacak genel kuruluna yoğun katılımın olması bekleniyor.