Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündemde olan KDV sistemi reformunda ihracatçıların beklenti ve önerilerini içeren bir rapor hazırlattıklarını söyledi. Büyükekşi, “Söz konusu raporumuzda, KDV reformunun temel unsurlarını baz a k örnek ülkelerle karşılaştırma yaparak nihai önerilerimizi temmuz ayının başında Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a arz edeceğiz. Ardından kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

     Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), son dönemde gündemde olan KDV sistemi reformu için kapsamlı bir rapor hazırlıyor. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların beklentilerini ve önerilerini içeren raporu temmuz ayı başında Maliye Bakanı Naci Ağbal’a sunacaklarını açıkladı.

     Büyükekşi, “TİM o k ihracatın ve ihracatçılarımızın önündeki engelleri kaldırmak, sektörel ve yapısal sorunlar başta olmak üzere ihracatçılarımızın tüm sorunlarını tespit ederek çözüme kavuşturmak öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor” dedi. Son dönemde ihracatçıların talep ettiği ve TİM’in üzerinde çalıştığı önemli konulardan birinin de KDV sistemi olduğunu vurgulayan Büyükekşi, en önemli sıkıntıların başında KDV iadelerinde yaşanan gecikmelerin geldiğini söyledi.

     Gecikmeler devreden KDV tutarlarını artırıyor

     Büyükekşi, “Geçtiğimiz ay açıkladığımız İhracatçı Eğilim Araştırması’nda da firmalarımız gecikmeler konusunda yaşadıkları sorunları ortaya koydular. Firmalarımızın yaşadığı gecikmeler, sonraki döneme devreden KDV tutarlarını artırıyor ve ihracatçılarımız için önemli bir finansal yük haline geliyor. Bunların yanında, işlemler sırasında yaşanan yoğun bürokrasi de önemli bir sorun teşkil ediyor” şeklinde konuştu. Büyükekşi, sözlerine şöyle sürdürdü:

     “Türkiye İhracatçılar Meclisi o k biz de bu sorunların çözüme kavuşması amacıyla bir rapor hazırlatıyoruz. Bu çalışma ile sisteme yönelik reform önerilerimizi ortaya koyacağız. Söz konusu raporumuzda, KDV reformunun temel unsurlarını baz a k örnek ülkelerle karşılaştırma yaparak nihai önerilerimizi temmuz ayının başında Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a arz edeceğiz. Ardından kamuoyu ile paylaşacağız.”

     İhracatçılar o k, Türkiye’yi hedeflenen nokta çıkarmak adına var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini belirten Büyükekşi, “Bizler bu hedefler doğrultusunda çalışırken, Hükümetimiz de ihracatçılarımızın önünü daha fazla açmak adına önemli düzenlemeler getiriyor. Bu kapsamda, ortaya koyacağımız öneriler ile birlikte KDV sistemimizde yapılacak reformların da ihracatçılarımıza çok önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.