Karabük Üniversitesi’nde çeşitli programlar ile gelen yaklaşık 50 ülkeden öğrencilerin olduğu belirtiliyor.

KBÜ Rektörü Polat, son dönemlerde Çad Cumhuriyeti ile ilişkilerini üst düzeyde tutuyor. Geçtiğimiz aylarda Karabük Müftüsü Halil Bektaş’ında içinde bulunduğu bir gurup ile Çad Cumhuriyeti'ni ziyaret etmiş, su kuyuları bile açmıştı. Hatta Çad Cumhuriyeti Yüksek Eğitim kurumlarından iade ziyaretleri gerçekleşmişti.

Son günlerde bizlere kadar ulaşan söylentilere göre şimdide Çad Cumhuriyeti’nden gelen yaklaşık 60 civarında öğrenciye bağış ya da yardım toplanmaya çalışılıyor.

İddia göre; Karabük Üniversitesi Rektörü Polat ve bazı rektör yardımcılarının organizyonu ile KBÜ’deki akademik ve idari personele Çad’lı öğrencilere yardım toplanabilmesi için maaşlarından kesilmek üzere, önceden hazırlanan yazılı bir belgeyi imzalamaları isteniyor. Bu sayede maaşlarından otomatik kesinti yapılabilmesinin sağlanması amaçlanıyor.  Yardım toplama konusu Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı gibi bir çok toplantılarda da dile getirildi.

Kendilerine baskı yapıldığını iddia eden bazı akademisyen ve idari personelin ise “Yardım ve bağış gönüllülük esasına dayanır. Yasal şeklide budur. Bizim üniversitemizde çok sayıda ülkeden öğrenciler var. Bunların içerisinde maddi durumları kötü olan öğrenciler de var. Hatta bizim kendi ülkemizin fakir çocukları da var. Neden ısrarla Çad’lı öğrencilere yardım toplanmaya çalışılıyor, neden bu yardım gönüllülük esası yerine önceden hazırlananan matbu kağıda idare mobbing uygulayarak bir yerde zor ile imzalatarak bu işi yapmaya çalışıyorlar” şeklinde şikayetlerini dile getirdikleri ancak seslerini fazla çıkaramadıkları iddia ediliyor.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nün konuşulan iddia yönelik, doğruluk payının ne olduğu konusunda açıklama yapması bekleniyor.