Karabük Üniversitesi’nde Genel Sekreter Ataması Yapıldı

Karabük Üniversitesi Genel Sekreterliği görevini yürüten Mücahit Coşkun’un yerine, personel daire başkanı Lütfü Köm asaleten atandı.

Karabük Üniversitesi’nde uzun süre Genel Sekreterlik görevini yürüten Avukat Yaşar Alpay’ın yerine 2016 yılının aralık ayında Doc.Dr. Mücahit Coşkun atanmıştı.

Bu atama özellikle Karabük’ün dinamikleri tarafından “Karabük’ün çocukları harcanıyor, yıllarca gecesini gündüzünü üniversiteye vermişti” şeklinde ciddi şekilde eleştirilmişti.

Bu eleştirilere karşılık Karabük Üniversitesi Rektörü R. Polat “Genel Sekreterlik önemli bir makam. Akademik bir genel sekreter olmalı. Bende böyle birisi ile çalışmak istediğimden bu değişikliği uygun gördüm” şeklinde açıklaması yer almıştı.

Mücahit Coşkun’un atanmasının üzerinden bir yıldan biraz fazla bir süre geçmesinin ardından bu kez de geçtiğimiz yıl Prof. Ünvanını alan Mücahit Coşkun’un yerine eski rektör yardımcısı İbrahim Kadı’dan makine dalında yüksek lisans alan mevcut personel daire başkanı Lütfü Köm asaleten Rektör Polat tarafından Karabük Üniversitesi Genel Sekreterliğine atandı.

LÜTFÜ KÖM KİM DİR?

Karabük Üniversitesi Personel Daire Başkanı iken Genel Sekreterliğe atanan, aslen Elazığlı olan Lütfü Köm çıraklık eğitim merkezinde öğretmen iken eski Rektör Burhanettin Uysal tarafından Karabük Üniversitesi’ne alınmış ve zaman içinde personel daire başkanı olmuştu. Uzunca bir süredir de bu görevini sürdürüyordu.

KARABÜK DERİN HABER YORUMU

Av. Yaşar Alpay’ı görevden alırken Akademik Genel Sekreter istiyorum gerekçesi sunan Rektör Polat’ın şimdi hangi gerekçeyi öne süreceği merak konusu!

Beğenmediği Av. Yaşar Alpay yapılanlar karşısında yıllarını verdiği üniversitesine küserek sonunda ilişkisini kesti ve şimdi Hakim oldu.

Lütfü Köm Rektör Polat’a çok yakın duran ve son dönemlerdeki yurt dışı seyahatlerine bile birlikte gidiyorlardı.

Görev süresinin bitimine bir yıldan az bir süre kalmasına rağmen asaleten yapılan bu atama gelecek yeni rektörün önünü tıkamak manasına gelmez mi? Zira asaleten atanan genel sekreterlerin görevden alınmaları son derece zor.

Rektör Polat ile eski rektör Karabük Mv. Burhanettin Uysal arasında varmış gibi görünen soğukluk aslında sadece bir algı mı?

Akla gelen bir diğer soru ise atamanın arkasındaki neden LUTUF ve VEFA mı?

(Bu sorunun detayını merak edenler araştırırsa bulur elbet)

Daha önceki Mücahit Coşkun atama haberi detayını okumak için tıklayınız

http://www.karabukderinhaber.com/haber/1770/kbu-genel-sekreterligine-avyasar-alpayin-yerine-docdrmucahit-coskun-atandi.html