Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal Bloomberg HT kanalında katıldığı programda 438 Milyon TL kar noktasına nasıl gelindiğini anlattı.

Genel Müdür Ünal, 2002 yılında başlayan yatırım sürecinin tamamlanmasının sonrasında akıllı politikalar ile bu noktaya gelindiğini ve bundan sonra şirketin çok daha iyi nokta geleceğini rakamlarla anlattı.

Kardemir Genel Müdürü Ercüment Ünal, Kardemir’in özelleştirme süreci sonrası 2002 yılında yönetime gelen Yolbulan, Güleç ve Yücel ailelerinin ilkel üretim sistemleri yerine modern üretim sistemlerine geçilmesinde, ürün çeşitliliği ve karlılığa geçilmesi noktasında 1.2 milyar dolar gibi çok büyük yatırım imza attıklarını belirtti. Ünal, Bu tür yatırımların geri dönüşümünün 8-10 yıl civarı olduğunu ortaya koydu. Çelik sektöründe 2017 yılına kadar yaşanan krizin yatırımların dönüşünü yavaşlattığını ima ederek, kriz sonrası yatırımların Şirketin karlılığına dönüştüğünü, bir iki yıl önce karlılığın borçların ödenme sürecini 5 yılın üzerinde göstermesine rağmen bugün bir yıldan çok daha kısa sürede ödenebilir hale geldiğini açıkladı.

”TEMETTÜ DAĞITACAK DURUMA GELDİK”

Kardemir Genel Müdürü Ünal, “Karabük halkı ile birlikte Yolbulan-Güleç ve Yücel ailelerinin yerinde yatırım ve yönetim kararları ile şirketin artık temettü dağıtacak duruma geldiğini belirterek, “Yerli hammadde ile çalışıyoruz, kur dalgalanmalarından etkilenmiyoruz, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi net ihracattı olmak için çalıştık çalışıyoruz, ilk iki çeyrekte 438 milyon TL kar ettik, üçüncü çeyreği bile sattık, inşallah hisselerde yılbaşına doğru ciddi yükseliş bekliyoruz” diyerek gelecek günler için umut verici tablo çizdi.

" width="700">